Resan


DSC_0001Då är vi alltså hemma igen efter vår Tysklandresa. Det har gått bra med alla hundar trots att vi har fått en del blickar och reaktioner från den vanliga befolkningen för att vi hade så många hundar 😉 Men vem bryr sig?

Det har krävts en del omorganisering i vår buss varje dag för att kunna sova i den och vädret växlade mellan stekhett och ösregn men även det gick bra trots att vårt förtält höll på att ge upp efter ihållande regn i fjällen och på golvet började det bildas en å.

Autobahn var sig lik – det var ju bästa sommarsäsong då man passar på att hålla på med vägbygge plus att hela Nederländerna nog har tömts på befolkningen för att dra till Tyskland. Vi började ana en konspiration och jag var glad att jag i alla fall hade ett svenskt pass så att jag skulle klara mig och Uffe är ju svensk från början så det var lugnt med honom också 😉

DSC_0046Vi råkade faktiskt bara ut för en komplett idiot till hundägare vilket jag tycker är positivt men Uffe blev nog lite chockad då denna kvinna var helt jävla galen. Hon kom med en lösspringande hund som var på väg fram till våra fyra kopplade mallar och han hade inte en tanke på att lyssna på sin matte utan tyckte mest att våra hundar var intressanta. För att rädda den dumdristiga byrackan från våra hundar (och rädda oss från problem) petade jag till den lite lätt för att hålla bort den från våra hundar. Då började kvinnan skrika något fruktansvärt för att jag hade ”slagit” ett djur. Hon både skrek en massa skällsord, hotade med stryk och menade att hon skulle tillkalla polisen eftersom jag ju var en djurmisshandlare. Det blev helt enkelt ett jävla liv och jag bara skrattade åt henne vilket inte gjorde saken bättre 😀 Hennes hund tog det hela med ro.

Chockerande var nog också tempot i Tyskland för Uffe som inte riktigt har vanan inne än. Vi var och handlade och då gäller det först att få upp varorna på bandet snabbt. Uffe var nog lite för långsam då nästa kund redan började lägga upp sina varor medan han fortfarande plockade upp våra varor. Efter kassan gällde det att vara snabb igen – inget band där inte! Bara att plocka bort grejerna i ilfart och gärna ha med sig kontanter då det fortfarande är brukligt där och man på en del ställen bara tar ”vanligt” kort vilket betyder EC-kort 😀 Vanligt?

Vi såg en massa under vår resa! Vi började med att besöka min syster och morbror utanför Duesseldorf för att sen fortsätta till Hessen där vi ju skulle ha tävlat om Enny hade varit ok. Jag kollade lite på mondioringtävlingen ena dagen. Det var kul men över 30 grader varmt.

DSC_0028Sen drog vi vidare till Bayern och tittade på olika platser. Vi åkte ända längst ner till Berchtesgadener Land i alperna. Det var länge sen jag var där sist och det var himla kul att komma dit igen!

Vi hann med rätt mycket faktiskt – allt från saltgruvan, örnnästet och Rossfeldstrasse till Dachau, vilket var ganska tungt att besöka då det var ett koncentrationsläger. Men det är en sådan plats som alla borde åka till för att bli påminda om vad som faktiskt har hänt!

Som avslut åkte vi till Andreas och Sibylle som alltid är så snälla och gästvänliga. Helt otroligt! Andreas är den som har tipsat mig om Imax och givetvis fick vi träffa honom och hans matte med. Som vi blev mottagna på Imax mattes klubb! Helt otroligt! Massor med god mat och så fick vi ju se lite hundar också som jag skrev i ett annat inlägg – flera som jag gillade! Jag kände att Imax var helt rätt! Han är ganska imponerande 😉

Enya1Joy fick träna lite lydnad och Andreas figgade för Enny som inte hade kört nåt på länge. Hon var inte riktigt på hugget men det var kul ändå.

Allt som allt en intensiv och mycket bra resa!