• Uncategorized

  Promenadbilder…

  Nu är vi hemma igen 🙂 Här kommer lite bilder jag tog på våra promenader i min gamla hemtrakt…

  Rhen mellan Baumberg och Monheim
  Joy och Enya är med för att beskåda översvämningen
  Rhen
  Joy och Enya igen 🙂
  Min mor med Joy och Enya
  Fullt med mistlar
  Många åkrar…
  Joy
  Kommentarer inaktiverade för Promenadbilder…
 • Uncategorized

  Tyskland

  Sådär, kanske dags för en liten uppdatering…

  Jag är alltså på besök hos mina föräldrar i Tyskland ihop med Joy och Enya. Tjejerna trivs bra och hittills har vi sluppit de mest idiotiska hundägarna.

  Vi har en appellplan här i närheten som vi tränar på – visserligen ganska lerig men snöfri 😉

  Idag var det 10 grader och rätt fint väder på förmiddagen så efter en shoppingrunda med min mor tränade Enya kongsök i trädgården och ett uthus, efter det blev det lite lydnad på planen och sen en långpromenad runt ”Haus Bürgel” – det går ingen nöd på oss 😀

  Igår var det ungefär samma träningsupplägg 🙂

  I morgon blir det mer hundaktiviteter och kanske en sista shoppingrunda innan vi börjar åka hemåt på söndag.

  Kommentarer inaktiverade för Tyskland
 • Uncategorized

  Spark, kongsök och upplet

  Idag blev en en runda med sparken med hela mallegänget – det var kul för oss alla (förutom Joy) och nyttigt! Jag tog på mig mina broddar och det blev mycket bättre att bromsa då men jag upptäckte att de visst inte är gjorda för det…

  Qubiken körde ett upplet hemma på skullen och Hertha plöjde fram i Svinhuset och hittade fyra föremål där. Hon är ju lite rolig – bryr sig inte om några hinder utan ska bara fram och är helt oberörd i miljö.

  Sen kan hon ju vara lite klantig 😀 Hon har t ex en metallskål med ställning i köket som hon brukar snubbla över titt som tätt men det är inget som bekommer henne 😀

  Joy tränade lite kongmarkeringar. Jag tänker satsa på att få in dem på henne med. Kanske ett projekt att hålla på med i Tyskland också 🙂

  Enya tränade ett par pass med kongsök. På första passet gömde jag lite småbitar i stallet och det gick jättebra!

  Sen körde vi inne. Jag gömde en större bit i ett rum och hon fick leta fritt. Tre sådana övningar blev det och vi avslutade med lite markeringsträning 🙂 Det var rätt jobbigt för henne och nu är hon nöjd 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Spark, kongsök och upplet
 • Uncategorized

  2012 & planer

  Här kommer en sammanfattning av årets hundrelaterade händelser 🙂

  På min 40 (!)-årsdag i januari fick jag en kickbike som jag använde en del under året. Det var kul 🙂 Enya tyckte det också men tyvärr blev hon enda draghunden i familjen. Joy var inte så förtjust men hängde i alla fall med (om än lite motvilligt) och Qubiken och Hertha kunde inte träna drag på grund av sina hälsoproblem.

  Det här året har Joy och jag äntligen kunnat komma ut och tävla en del. Eftersom vi har ett superbra sökgäng så blev det en satsning på söket.

  Och jag kunde knappt bärga mig utan åkte till Karshamn och tävlade lägre sök i februari. Nåja, det gick inte alls som jag hade hoppats – vi började med lydnaden och redan där gick det inte bra så jag bröt och åkte hem.

  Samma helg var Uffe på en IPO-figurantkurs och siktet med Enya var fortfarande inställt på en tävlingskarriär i IPO.

  Vi gjorde ett nytt försök i lägresöket i Tranås i april och då gick det vägen 🙂

  På vårkanten startade valpprojektet med Erik. Vi letade efter en mallevalp till honom både i Sverige och utomlands. Jag skulle få äran att få ha avelsrätt på den tilltänkta tiken.

  Vi fastnade för en kull som Bärbel på kennel ”vom roten Merlin” i Tyskland hade – stamtavlan och filmerna på tiken gillades så jag tog kontakt med Bärbel och när de små – hela 13 stycken – var fem veckor gamla åkte vi ner för att titta på valparna och föräldrarna.

  Det var en valp som utmärkte sig särskilt och som Erik fastnade för lite extra och den fick vi köpa!

  Fyra veckor senare var vi nere igen och hämtade hem Mara.

  Under året har jag fått följa Maras utveckling och träningsframsteg. Hon visade sig ha mycket bra egenskaper och inte minst den stora arbetslusten och förigheten som vi hade hoppats på. Hon visade tidigt att hon minsann hade revirförsvar, var hur gosig som helst, smart, hade tidigt en fin koncentration och ett superbra bett 🙂 Och kom tillbaka med grejer helt sjäklvmant redan från början!

  I maj träffades några valpar med ägare från B’E-kullen hos Jonas och Emma. Vi var tyvärr bara där över dagen men det var roligt 🙂

  Jag hoppade in som instruktör i spåret på AfBV:s Smålands LO:s bruksläger i Kristi Himmelfärdshelgen. Vi höll till i Njudungs och det var ett trevligt, blandat gäng.

  Tanja och Maras syster Motte från Tyskland hälsade på oss en dag i Juli 🙂

  I slutet av juli åkte vi till Piteå och det var jätteskoj! Våra träningskompisar var också där och det blev en hel del hundträning under en vecka. Det hela avslutades med tävling där hela Eksjögänget gjorde jättebra ifrån sig. Joy och jag startade i högreskyddet och blev uppflyttade till elit!

  När vi hade kommit hem så köpte jag en av Joys valpar lite hastigt och lustigt. Det var B’Ella, alias Esta. En jättetrevlig tik som jag gärna hade haft kvar! Men jag hade ju redan så många hundar och Esta var bara två år! Så det var meningen från början att försöka hitta ett nytt hem till henne om jag skulle hitta en bra köpare.

  Sen var det dags för årets SM i bruks och IPO som gick i Skara 🙂 Vi hade det rätt körigt då med alla hundar och en löpande Esta men bestämde i sista minuten att vi i alla fall skulle åka. Och det gick ju rätt hyfsat med tanke på att vi hade fem hundar med oss. Helgen blev lyckad!

  I början på september var jag tävlingsledare på Njudungs söktävling och föga förvånande slog Erik & Nubbe till med 607,25 poäng! Vilket tävlingsår de hade – cert på varenda tävling och troligtvis SM-kval i spår!

  Karin visade sig vara nyfiken på Esta och kunde tänka sig att ta henne på prov. Så kul 😀

  Två veckor senare tävlade Joy och jag högre klass sök i Hultsfred och även den gången lyckades vi att skrapa ihop poängen till en uppflyttning 🙂

  I början på oktober åkte Erik, Stina och jag på Mia Skogster-seminarium i Stockholm. Mia är en väldigt duktig hundtränare och rolig att lyssna på så det blev en bra helg.

  I det laget hade jag lagt ner IPO-planerna med Enya för länge sen och bestämt mig att tävla svenskskydd och sök med henne istället. Vi hade tränat på under året och i spår och sök gjorde Enya bra ifrån sig men vi fick inte riktigt till det i lydnaden. Vi gjorde ändå ett försök och tävlade akl spår i oktober. Spåret gick jättebra men sen blev det en massa annat strul så nån uppflyttning blev det inte.

  Enya och jag började också träna preparatsök med hjälp av Erik och det gick riktigt bra 🙂

  I november startade Joy och jag på vår första elitskyddstävling. Delvis gick det bra men sen var det mycket som inte fungerade också och Joy gillade inte den mycket blöta lydnadsplanen. Men vi blev i alla fall godkända och vet vad vi behöver lägga tid på till nästa säsong.

  Det flöt på bra med Karin & Esta och vi träffades och tränade ihop en del. I november togs det slutgiltiga beslutet att Esta skulle få vara kvar hos Karin. Jag blev jätteglad – jag är övertygad om att Esta har ett bra liv hos Karin 🙂

  I december fick jag en ny leksak till dragträningen – en kickspark 🙂

  Samma månad debuterade Karin & Esta på tävlingsbanan ihop. Det blev ett 1:a pris i lydnadstvåan!

  Annars har det varit många bra träningstillfällen med duktiga och trevliga träningskamrater 😉

  Våra fina pensionärer Hertha och Qubiken har hängt med och fått träna lite av varje. Qubiken är 10 år och är fortfarande pigg 🙂 Hertha har tyvärr ont av sin artros och har behandlats under året.

  2013

  Hoppas att hundarna får vara pigga och friska under 2013!

  Lite tävlingsplaner har jag förstås 🙂

  Jag hoppas att Joy och jag kommer att starta i både skydd och sök och att vi kommer i så bra tävlingsform att vi kan ta cert.

  Med Enya har målen ändrats hit och dit men jag har bestämt att lägga skyddet med henne på is och vet inte än om jag kommer att satsa på en tävlingskarriär med henne överhuvudtaget. Vi får se varåt det barkar och ha kul på vägen. Vi ska definitivt fortsätta träna preparatsök och hoppas på en och annan tur med kickbiken eller sparken 🙂

  Förhoppningen med Hertha och Qubiken är att de får vara pigga och glada och orkar hänga med på många roliga turer och aktiviteter.

  Maras utveckling kommer jag att följa med spänning. Nästa år ska hon röntgas och genomgå MH. Jag hoppas att allt går vägen och Mara kan gå i avel. Hon har alla de egenskaper jag vill ha i en malle ♥

  Kommentarer inaktiverade för 2012 & planer