• Uncategorized

  Mara

  Hmm, den här veckan var jag hemma och sjuk – inte så kul…men då fick jag tillbringa lite mer tid med Mara iaf!

  Jag träffar henne ju rätt ofta och ser henne i träningen men det är ändå en annan sak att ha henne hemma i några dagar.

  Hon var väldigt lätt att ha måste jag säga! Jag visste ju innan att hon är förig men det var en helt annan upplevelse när jag hade henne själv – jag har aldrig haft en hund som var så förig och hade en sån vilja att vara till lags!

  Samtidigt är hon inte ”sliskig” eller ”krypig”. Hon är en stark individ!

  Detta ihop med alla de egenskaper jag vet att hon har (som t ex hennes stora arbetslust och glädje, allvarsbitar, miljösäkerhet…) gör henne till en mycket het kandidat som avelstik 😉 Men vi får väl se vad röntgen säger…

  Här lite bilder på henne som jag tog med mobilen:

   

 • Uncategorized

  Lördag

  Lördag igen och det innebär just nu ridhusträning!

  Jag körde bara lite lydnad med hundarna idag. Enya körde apportering för första gången på länge och det gick jättebra!

  Efter träningen fika på Lennarts som börjar bli en vana 😉

  Enya har lagt på sig lite nu när hon äter Precept Plus Foundation och tycks funka bra på det nya fodret. Tänk att hon har lagt på sig när hon har ätit samma mängd vanligt vuxenfoder som hon har ätit högenergifoder innan! Och jag som var lite orolig för att hon var lite för tunn fast hon åt mycket!

  Problem med klåda har hon tyvärr fortfarande och hon har nog samma problem som jag kan ha på vinterhalvåret: Torr hud. Hittills har vi inte hittat nåt som hjälper. Nu har jag fått en massa nya tips via en facebookgrupp så vi ska testa lite olika knep 😉

  I morgon flyttar Mara in hos oss i några dagar eftersom husse ska på en liten tripp. Ska bli kul!  

  Kommentarer inaktiverade för Lördag
 • Uncategorized

  Till köttfantasterna

  Här, kära köttfantaster, en artikel om ny forskning som stödjer det jag tycker: En hund behöver även kolhydrater & en hund är ingen varg:

  http://www.uu.se/nyheter/nyhet-visning/?id=2299&area=2%2C8%2C10%2C16&typ=artikel&na&lang=sv

  Jag inbillar mig att det pågår en trend där kolhydrater är ”fula” och ”inte naturliga” i hundens kost fast det har varit känt sen innan att hunden även behöver kolhydrater. Man hänvisar till vargar i naturen och ibland känns det som en ”duktighetstävling” när man läser inlägg på forum på nätet. De som är duktiga, som bryr sig, ger mest kött 😉

  Foderindustrin använder det ”omoderna” med kolhydrater som ett försäljningsknep och brer på/har skapat denna uppfattning som råder hos vissa.

  Men varför skulle tusentals år av allätande inte ha påverkat hunden? Hundar har levt på olika rester under hela den tiden…varför skulle de vara rena köttätare?

 • Uncategorized

  Inomhusträning i kölden

  Idag kände jag av en begynnande förkylning…var riktigt utslagen efter jobbet, tog mig en dunderkapsel och gick och lade mig. Men det gick ju inte att ligga i sängen hela kvällen! Jag skulle ju till ridhusträningen 😀

  Visst är det märkligt hur man kan piggna till när man ska göra något som man verkligen tycker är roligt! Precis som en viss släkting som verkligen var sjuk…hela dagen lång, ända  tills hans favoritkrog öppnade! Då piggnade han till rejält!

  Det är tur att jag har hunderiet många gånger – det är bl a det som håller mig uppe! Ibland har jag problem och kroppen vill inte hänga med men får jag bara träna hund så går det mycket bättre 😉

  Som sagt, ridhusträning var det! Och vi var flera som trotsade kylan ikväll med!

  Innan de andra kom tränade jag lite med Enya. Det gick ganska bra för att vara vi 🙂

  Även Joy fick lite lydnadsträning och sen även skydd.

  Vi började med ärmtransporter som gick rätt ok efter att ha gått några varv. Sen ett överfall men där gick det ungefär som vanligt trots att vi har försökt att motverka problemet på lite olika sätt: Joy satsade inte ordentligt vid angreppet…var helt enkelt lat!

  Så vi plockade ut överfallet ur sammanhanget och försökte få henne att satsa lite mer och ja, hon lyfte lite mer ifrån marken 😉

  Karin och Esta var också på plats och det är ju alltid roligt att se dem. De är så duktiga 🙂 Esta kan vara lite väl het ibland – hon vill så mycket och gillar det där med lydnad!

  Även ikväll hade jag förmånen att få figga lite för Erik & Mara i korgen 🙂 Ja, denna Mara! Vi körde en liten pressabortövning i korgen igen och angreppsviljan var det inget fel på 😀

  Kommentarer inaktiverade för Inomhusträning i kölden
 • Uncategorized

  Sök

  Då var den helgen slut och veckans första arbetsdag avklarad. Tiden bara rullar på! Men den här veckan jobbar jag förmiddag och det gillar jag! Förra veckan var mindre kul på flera sätt.

  Igår körde vi sök – jätteroligt som vanligt 🙂 Förra gången fick Joy ju springa rätt många tomskick så igår körde vi istället bara träffar. Hon var pigg och glad och sprang på men det tog på krafterna att skälla vid varje figge så efter några vändor började hon bli trött och då gjorde hon som hon brukar när hon blir trött: Komma allt närmare figgarna innan hon backar ut.

  Enya fick också köra några träffar och det gick bra förutom att hon var väldigt nära figgarna hon med innan hon backade ut.

  Innan hemfärd blev det lunch med Stina, Erik och Catrin.

  Ikväll är det dags för styrelsemöte igen.

  Kommentarer inaktiverade för Sök
 • Uncategorized

  Inomhusträning

  I morse var det riktigt kallt men det var ju dags för ridhusträning så jag åkte dit med Joy och Enya medan de andra fick stanna hemma hos husse och ha det bra.

  Enya hade inte sin bästa dag och var lite disträ.

  Det går ju upp och ner med vår träning 😉 Nu har hon i alla fall börjat löpa i veckan vilket lugnar mig. Hon löper ju väldigt oregelbundet så här långt och nu är det nästan ett år sen sist. Jag började fundera på om det var nåt fel på henne.

  Joy gick bra i det stora hela på lydnaden. Sen körde vi också nåt litet skyddspass – ärmbevakningar med tonvikt på utbackningar där Erik varierade mellan bett och belöning med dutt vid utbackning. Det gick rätt bra bortsett från lite sega släppanden. Vi avslutade med ett modprovsupphopp där Erik lyckades få ut Joy ifrån kroppen! Riktigt bra 🙂

  Efter träningen fika på Lennarts med semlor 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Inomhusträning