• Uncategorized

  Sök efter sökhunden ;)

  Idag gick vi upp jättetidigt för att åka till Vadstena och tävla sök!

  Joy och jag drog startnummer 3 – rätt lagom! När det var vår tur var hon taggad och söket började bra! Hon gick väldigt fina skick 🙂 Första figgen var dold och allt gick jättebra med markering och avhämtande. Jag kände att det här verkligen kunde bli en riktigt bra tävling!

  Efter drygt hundra meter sprang hon ut på ett skick och var borta ovanligt länge. Trots att jag ropade några gånger var hon inte i sikte så jag kände mig helt enkelt tvungen att bryta tävlingen! Minuter kändes som en evighet och Joy var nog inte borta längre än fem minuter innan hon kom springandes – ganska medtagen! Det blev ju inte bättre av att hon försökte hoppa över ett träd på väg till mig och slog i bröstet.

  Jag var glad att hon var tillbaka och verkade rätt ok ändå! Efter lite vila rörde hon sig som vanligt igen.

  Det var första gången att hon har försvunnit på söket! Hmmm…jag kan bara spekulera i vad det var som hände men utgår ifrån att det var otur idag!

  Erik och Nubbe gjorde ännu en jättebra tävling med vinst och cert! Jag tog lite bilder på dem och Bettan med Chess och Mimmi! Se här!

  Enya tränade lite spår här hemma igår. Det började på ett bete, gick över en åker och slutade på ett bete. Det innehöll ett antal vinklar och föremål och var ca 1,5 timmar gammalt. Delvis var det mycket svårt för henne. Jag måste dock ge henne pluspoäng eftersom hon inte brydde sig om våra hästar som stod mitt i spåret utan hon jobbade på och försökte lösa det vilket hon gjorde till slut!

  Idag tränade Enya lydnad i Vadstena. Delvis kändes det bra men delvis tappade hon tråden lite. Att det ska vara så svårt! Just nu är jag tveksam igen om vi kommer att tävla eftersom jag inte lyckas med hennes lydnad men det spelar ingen roll. Hon är världens finaste och bästa Enya <3

  Här kommer vi på väg till planen (nej, så ser inte linförigheten ut 😉 ):

   

  Kommentarer inaktiverade för Sök efter sökhunden ;)
 • Uncategorized

  Träna träna träna

  Några dagar sen jag skrev här men det beror inte på att det inte händer nåt på hundfronten 😉

  Vi har kört både spår, uppletande och lydnad.

  På spåret har en viss tik slarvat nåt fruktansvärt med föremålen den senaste tiden!! Jag kom på att vi spårade på Revinge och där var det också si och så med den saken! Häromdagen körde vi ett spår och det gick något bättre fast jag hade ju glömt det viktigaste: En dunderbelöning!

  Idag hade jag laddat fickan med köttbullar och Joy fick gå ett kortare spår med en massa pinnar. Hon fattade direkt vad som fanns i fickan och ansträngde sig plötsligt till det yttersta att få tag i pinnar 😛  Och se där: Alla pinnar in!

  Enya gick ett skogsspår häromdagen och var riktigt duktig!

  Joy och Enya tränade också lydnad.  Vissa bitar såg riktigt bra ut hos båda.

  Idag tränade alla fyra upplet också!  Qubiken är bättre igen så han fick springa och hämta fem grejer i en korridor,  likaså Hertha.

  Enya tycks ha kommit in i uppletandemode lite mer igen och gick rätt bra idag med.

  Joy ska tävla i  helgen, därför ville jag köra en lätt motivationsgrej med fyra saker på rad. Det gick precis som planerat…wow!!

  Kommentarer inaktiverade för Träna träna träna
 • Uncategorized

  Ännu en träningsdag

  Härligt att våren är här och man kan träna hundarna ordentligt!

  I morse åkte jag till ön och tränade med Karin. Jag lade ett spår till Esta och Karin lade ett till Joy.

  Under tiden spåren lade till sig tränade vi uppletande i en hel ruta. Till Joy hade Karin lagt ut åtta föremål. Eftersom vi snart ska tävla ville jag ha ett lätt upplet och motivationen på topp. Det gick ganska bra. Motivationen var det inget fel på och precis som resten av gänget var även hon duktig på att gå ut ordentligt på djupet 😉 Allt som allt ett bra pass som avslutades efter fjärde föremålet.

  Enya fick också träna uppletande. Hon skötte sig ganska bra och tog in fyra föremål. Hon hade bara lite problem vid sista där vi körde en synretning och efter lite missförstånd från Enyas sida (eftersom hon inte alltid tänker så mycket utan låter reptilhjärnan styra 😉 ) så hittade hon även den sista grejen.

  Joys spårning gick mindre bra. Visserligen tog hon sig runt hela spåret men det var ett par saker jag reagerade på. Dels så gick hon över de tre föremålen som var utlagda – som tur var fanns det ett ”reservslut” som hon tog så det blev ett bra avslut. Och sen så slutade hon spåra och kollade på mig vid ett tillfälle. Något som aldrig har hänt tidigare! Men efter ett par uppmaningar att fortsätta så gjorde hon det i alla fall. Hmm, men mycket märkligt!! Nåja, bara att träna på. Vi har ju inte kört spår på länge men nu måste vi satsa lite på det med tanke på skyddstävlingen om ett par veckor!

  Lite bilder på spårträningen finns här!

  Sen åkte jag till Eksjö & klubben med Joy och Enya där vi tränade lydnad och fikade med klubbkompisarna. Där gick det riktigt bra för Joy idag!

  Enya tränade också ett par pass 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Ännu en träningsdag
 • Uncategorized

  Fin vårdag

  Idag hade vi kanonfint väder 🙂 Och det blev en massa hundträning! Egentligen är det ju helt underbart att man får ha ett sånt ”lyxliv” och kan ägna sig åt sitt intresse så mycket 😉

  Vi började med sök i en ny ruta som troligtvis ska bli årets tävlingsruta. Där fanns det lite utmaningar för hundarna eftersom det bland annat fanns ett berg med.

  Joy skulle bara köra träffar och ha skoj – det var ju sista passet innan söktävlingen. Jag körde en avhämtning vid första träffen vid en dold lega. Joy gjorde lite inbrottsförsök…hmmm. Sen körde vi norskt.

  Skicken blev väl inte direkt raka och fina och Joy sprang mycket i onödan. Men hon hade inga problem att hitta figgarna. Det blev nog lite väl många skick i alla fall – hon var allt trött mot slutet och det var tungt att skälla.

  Lunchen intågs på klubbens altan. Hur fint som helst att sitta ute. Mara fick också vara med lite <3 Det kryper såklart i hennes kropp eftersom hon är van att jobba…och hon är ju en malle…men hon är ändå väldigt duktig och snäll, tycker jag. Man är bara rädd om henne hela tiden! Jag hoppas att de närmaste veckorna flyger förbi och benet är bra igen!

  Enya körde upplet. Jag vallade en hel ruta och lade ut två föremål på ena kanten och tre på andra. Sen försökte jag visa henne med kroppsspråket att det är rakt ut som gäller vilket faktiskt lyckades flest gånger idag. Så jag var nöjd 🙂

  Enya tränade också lite lydnad och det gick rätt ok men det är fortfarande långt ifrån tävling om vi kommer dit. Det är dock inget som stör mig egentligen – jag älskar henne som hon är och vi tränar på och se var vi hamnar. Bara vi har kul ihop!

  Joy körde ett pass i korgen på Erik. Först transporter med ”snubblande figge” vilket hon gick igång på! Nån gång var hon på väg fram men annars gick hon fint med bra fokus – och när överfallet kom var hon rejält laddad! Det blev en riktigt bra smäll! Därefter mer transporter!

  Sen provade vi en grej i korgbevakningen som vi har provat förra helgen. Det handlade om att få Joy att backa ut snabbare efter stöten men det gick inte alls bra! Så vi körde med dutt efter stöten i alla fall och det hade effekt. Vi får helt enkelt nöta vidare med att köra enstaka stötar med duttbelöning efter och missar däremellan.

  För pensionärerna blev det mest promenader och lite lek. I morgon stannar husse hemma med dem och det blir säkert skogsutflykter och lek 😉 Jag ska till Skede med Joy och Enya och träffa Karin och hennes hundar för spårträning, sen vidare till Eksjö och träna lydnad. Även den dagen är räddad 😉

  Kommentarer inaktiverade för Fin vårdag