• Uncategorized

  Helg!

  Fina Qubik fyller 11 år idag ♥ Dagen till ära köpte jag lite snacks till hela mallegänget 🙂

  Igår var jag en runda på klubben med Joy, Enya och Hertha och tränade lydnad. Jag körde lite mer tävlingsmässigt med både Joy och Enya och konstaterade ytterligare en gång att jag oftare måste träna tävlingslikt. Varför glömmer jag hela tiden bort det?

  Enya blev förvirrad av upplägget med flera moment utan belöning. Med henne måste man ju verkligen vara tydlig. Det är alltid fullt ös på henne – härligt! Synd att jag upplever henne som lite svårtränad 😉

  Joy är gammal och självgod. Ibland måste man påminna henne om att hon fortfarande ska lyssna på mina kommandon 😉 Annars gick hon rätt bra och fick till en riktigt grym tempoväxling vid framåtsändandet.

  Hon behöver dock komma i form och har svårt att gå ner i vikt…precis som jag ;-P

  Idag var det jättevarmt och tjejerna fick köra skogsspår. Jag lade var sitt spår till Joy och Enya och sen fick Hertha gå Enyas spår efter att Enya hade gått.

  Både mor och dotter missade första apporten men gick bra annars. Särskilt nöjd var jag med  Enya som hade rätt inställning och spårade superfint!

  I helgen är det mondioringtävling i Enköping. Det blir ingen resa dit eftersom Qubik inte är bra i sitt ben. Det kliar i fingrarna att ta en tur dit med hojen men samtidigt behöver jag fixa med ett och annat och även ta det lugnt…

   

  Kommentarer inaktiverade för Helg!
 • Uncategorized

  Upplet och lydnad

  Igår hade jag sista kurstillfället på grundkursen. Jag åkte ut lite tidigare och Stina kom också ut en sväng. Efter kursen tränade jag lite lydnad med tjejerna. Qubiken var hemma hos husse som är sjuk just nu. Sen började det ösregna!

  Idag hade vi strålande väder och jag åkte iväg med tjejerna. Joy och Enya tränade lydnad på fotbollsplanen – känns som att det är dags att börja satsa lite mer seriöst igen.

  Sen fick alla tre träna uppletande. Jag hade lagt ut fem föremål i en korridor och Hertha fick ta in två av dem – det räckte eftersom hon hade fått jobba en del för att hitta dem, tyckte jag.

  Enya tog in resterande tre och det gjorde hon jättebra! Full fart ut och full fart in 🙂

  Joy var också duktig och fick leta upp fem föremål – bra motivation hela tiden!

  Sen tog jag en liten tur med min motorcykel i det fina vädret 🙂

   

  Kommentarer inaktiverade för Upplet och lydnad
 • Uncategorized

  Qubiken

  Idag var Qubiken hos Ulf Axelsson. Det visade sig att han har en korsbandskada! Det är ju inget man jublar över annars men i det fallet är jag glad!

  Q är såpass bra förövrigt att han ska opereras. Det finns en chans för honom att leva bra flera år till 🙂

  Antonia opererades för samma grej i ungefär samma ålder fast nu blir det en annan metod där resultatet säkert kan bli ännu bättre!

  Nu är jag glad 😀

  Kommentarer inaktiverade för Qubiken
 • Uncategorized

  Ingen bra övning

  Idag åkte Uffe och jag en sväng till tävlingsrutan för att plocka in allt efter tävlingen. Jag tänkte att det var ett gyllene tillfälle att köra ett par skick med Joy.

  Först gick Uffe hela utkanten på ena sidan och plockade in snitslarna. Sen gick han över på andra sidan och gömde sig i en låda. Tanken var att skicka ett tomskick på ena sidan och sen en träff.

  Joy drog ut med en jävla fart på det här tomskicket och jag hann tänka att det såg riktigt bra ut…men det skulle jag inte ha gjort! När jag kallade in henne för att skicka på andra sidan så kom ingen Joy! Hon hade fått en ofrivillig synretning tidigare och såg Uffe när han kom från det hållet så hon var rejält taggad!

  Jag tänkte direkt att hon säkert hade dragit längs hela kanten…300m. Och käringen struntade i min inkallning :/ Efter en stund ringde jag till Uffe och förklarade läget och sa att han kunde komma så länge.

  Han hann inte mer än att kliva ur lådan innan han fick syn på Joy som hade lokaliserat honom och började skallmarkera!

  Det var inte alls så jag hade tänkt att övningen skulle bli men Joy var jättenöjd! Arrrrrgh!

  Sen skickade jag henne på en låda till och även där var hon het som bara den och avståndsmarkerade innan hon hade tagit sig fram till lådan! Helt jävla galen! 😀

  Enya tränade kongsök idag igen men jag var inte riktigt nöjd med vår insats. Hon var superhet och hade lite problem med markeringarna. Jag funderar på om det kan hjälpa att träna in sittmarkeringar som hon har rätt lätt för. Jag behöver nog lite experttips där…

  Hertha tränade upplet med fem föremål i en korridor och var så glad så 🙂

  Lagom tills det började regna tog jag en tur på min hoj. Nåja…det finns inget dåligt väder…

  Kommentarer inaktiverade för Ingen bra övning
 • Uncategorized

  Allt möjligt, även ickehundrelaterat ;)

  Här har det hänt en del grejer under veckan! I måndags sa jag upp mig från mitt jobb efter 15 år då jag har fått en del fysiska problem och behöver hitta på något nytt. Det finns lite planer – får se hur det går med det 😉

  Sen har Qubik varit rätt dålig i sitt ben/tassen och är till viss del fortfarande så jag är orolig för honom 🙁 På måndag ska han till en specialist och jag hoppas innerligt att det finns något som kan hjälpa honom. Han är full av glädje och energi än, bortsett från det onda benet då…

  Igår gjorde vi slag i saken och min man köpte en motorcykel till mig! Jag körde ju en hel del under några år när jag var yngre och min dåvarande sambo och jag besökte många platser med våra hojar – mest i Tyskland då men vi var också i Österrike, Schweiz, Belgien, Holland, Danmark, Sverige och Norge 🙂 På den tiden var motorcykeln ett intresse för mig och jag hade en Intruder som jag trivdes bra med.

  Men då kom flytten till Sverige, dålig ekonomi och sist men inte minst mitt stora intresset här i livet: Hundar! Och någon hund får man ju inte med sig på sin mc! Så det har inte varit aktuellt att skaffa nån men nu blev jag sugen igen och tänkte att en mc är ett bra och billigt fordon att pendla med (på sommaren). Det resulterade i en BMW F650GS!

  Jag kan säga att det kändes lite nervöst efter 18 år men det är faktiskt som att cykla – man glömmer inte hur det går till 😉

  Så mycket träning har det inte blivit kan jag erkänna men jag hoppas vara någorlunda pigg nästa vecka så att vi kan komma igång ordentligt igen! Lite upplet har tjejerna dock kört.

  Idag var vi och hjälpte till med klubbens söktävling. Jag var tävlingsledare i specialen och allt flöt på rätt bra, tycker jag. Sökrutan fick en del beröm! Det var en rolig dag idag även om jag verkligen kände för soffläge när jag kom hem 😉

  Kommentarer inaktiverade för Allt möjligt, även ickehundrelaterat ;)