• Uncategorized

  Liten uppdatering…

  2013-07-22 15.32.17

  2013-07-22 11.17.01

  2013-07-22 11.23.50

   

  Här går träningen inte riktigt för fullt just nu eftersom jag jobbar mycket men det blir lite hundaktiviteter varje dag plus att Uffe är till stor hjälp med hundarna när jag sover på morgonen efter att ha slutat jobba 🙂

  Det viktigaste just nu (framförallt för Qubik och Joy) är fysträningen och det blir traskande i koppel i blåbärsriset varje dag och även en del simning för tjejerna.

  I förrgår körde Joy och Enya lydnad på fotbollsplanen, sen körde Hertha upplet på samma ställe och Qubiken fick gå ett spår där efter det 😉

  Pojken var överlycklig att få jobba lite igen och givetvis övertaggad…men ändå duktig 😉

  2013-07-22 11.27.57

   

   

   

  Kommentarer inaktiverade för Liten uppdatering…
 • Uncategorized

  Sök

  Supervarmt även idag! Som tur var träffades sökgänget redan vid nio. Vi hade också förmånen att ha med två nya figgar 🙂

  Joy sprang inte så värst rakt på de två första skicken men hittade figgen i ena hörnet som flyttade fram. På andra sidan hade jag lagt ut en figurant i ett jakttorn en bit in i rutan. Då höll Joy på som hon gjorde inomhus! Hon tog sig inte tid att följa upp vittringen utan skällde på ett helt annat ställe :-O Jag kallade in henne ganska snabbt men det dröjde innan hon dök upp och det hördes att hon pep till. Hmmm, som tur var kom hon då men hon hade tydligen fastnat med sitt tjänstetecken som hon inte hade på sig längre.

  Jag skickade om henne på tornet och då sprang hon dit direkt och markerade så det kändes ändå bra, hon fick belöning och jag avslutade där. Inte meningen att köra för hårt med henne i söket än.

  Efteråt fick tjejerna bada – två gånger till och med eftersom första sjön var lite dyig 😀 Det gjorde inget, tyckte de 😉

  Lite blåbärsträning med husse blev det med 🙂

  Här lite bilder från dagens bravader:

  I väntan på en hund 2013-07-21 10.43.26 2013-07-21 12.13.48

   

  Kommentarer inaktiverade för Sök
 • Uncategorized

  Varmt!

  Puh! Nu är det riktigt varmt! Dagen tillbringades med en massa pyssel här hemma – allt från städning till att tvätta och skrapa verandan.

  Joy & Enya vill bara mer! Hundarna fick fysträning i form av traskande i blåbärsris och simning för tjejerna. Nu på kvällen körde Joy och Enya var sitt lydnadspass – det var uppskattat. Joy gick jättebra!

  Med Enya är det som vanligt – svårt att få ihop allt till ett fungerande program men vi jobbar på lite. Krypet har gått framåt och vi håller också på att köra lite skall.

  Igår tränade vi sök och då fick Joy köra för första gången på länge. Det tyckte hon var skoj 😀 Vi körde inte för mycket men varvade lite träffar med tomskick.

  I morgon blir det sök igen 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Varmt!
 • Uncategorized

  Träningsrapport

  juli13estaI söndags tränade vi spår, upplet och lydnad med Karin och Esta. Jättekul som vanligt!

  Vi lade spår åt varandra och under tiden de låg till sig körde vi uppletande.

  Joy fick hämta några föremål i en korridor och jobbade jättebra! Ok, lite tugg blev det, men annars så 😉

  Enya fick gå ett spår som Karin hade lagt och hon spårade jättefint! Det märktes att det inte var så lätt på sina ställen men Enya kämpade på och tog alla föremål. Hon är ju så duktig i spåret <3

  Efteråt åkte vi till Njudungs och körde lydnad också. Nu är det ju en seriös satsning på Joy som gäller igen så vi körde lite med kommendering 🙂 Det blev fritt följ, rak inkallning, kryp och skall. Jag var riktigt nöjd!

  Esta gick så bra så hon också på både spår, upplet och lydnad. En supertrevlig hund med en duktig förare 🙂

  Sen är det givetvis så att det hela tiden finns en del att jobba med med alla hundar är väl bäst att tillägga 😉 Det är ju lite det som är tjusningen!

  Alla mallar (förutom Hertha som har fått gå fritt) har gått en del koppelpromenader i bärris.

  Joy och Enya har också börjat med cavaletti där de får lära sig att gå mellan stegpinnarna på en stege som ligger en bit från backen. Lite simning har det också blivit.

  Annars är det många jobbnätter nu i juli men det är skoj att få jobba med det jag vill satsa på även i framtiden. I augusti börjar dessutom studentlivet 😛

  Så mycket hojåkning har jag inte hunnit med men jag tar hojen till jobbet för det mesta och det gör resan dit ju inte sämre 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Träningsrapport
 • Uncategorized

  Nytt hopp för sjuklingarna

  Idag var vi hos vår kiropraktor på Öland. Jag hade ju målat upp värsta bilden av Joys hälsotillstånd men det var ju faktiskt inte alls så illa 🙂 Kul att bli positivt överraskad! Terese är ju väldigt duktig så hennes utlåtande är värt mycket! Nu blir det lite träning för att bl a bygga upp ryggmusklerna och förbättra fysiken lite allmänt och sen har jag förhoppningar om att kunna starta i söket igen så småningom 😀 Så kul!! Jag som redan hade ”pensionerat” henne i mina tankar..

  Enya fick också en behandling när vi ändå var där. Hon har ju bl a haft lite problem med hälta och det är alltid bra att få en koll. Terese såg att hon inte riktigt hade något jämnt rörelsemönster och att högersidan verkade sämre. Hon hade också lite låsningar. Nu är det möjligt att hennes problem berodde på ryggont men det kan ju också finnas en annan orsak från början. Hon får samma träningsprogram som sin mamma och sen får vi se vidare 🙂.

  Och sist men inte minst har Mara varit på återbesök i Göteborg och fått sista stiftet bortopererat. Benet har i stort sett läkt helt men det finns fortfarande lite försvagningar så hon får gå med en skena på utsidan i två veckor till för säkerhets skull. Sen är benet helt ok och det är dags för hennes husse att börja rehabilitera henne 🙂 Skönt att fina Mara snart är på banan igen!!

  Kommentarer inaktiverade för Nytt hopp för sjuklingarna
 • Uncategorized

  Dagens träning

  Qubiken traskar nu dagligen runt i blåbärsriset och det går jättebra 🙂 Idag hade han sällskap av Hertha.

  Joy gick ett skogsspår utan krusiduller som innehöll fem föremål – samtliga togs in med stor entusiasm 🙂 Så bra! Ett tag var hon ju lite slarvig med föremålen.

  Enya körde uppletande med fem utlagda föremål och hade det riktigt svårt med sista grejen. Jag gick in i rutan en bit och skickade och till slut lyckades hon i alla fall. Duktig tjej! Träningen med henne går inte alltid som jag vill men motivationen finns alltid där. En underbar arbetslust och fart!

  Inatt väntar jobb igen 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Dagens träning