• Uncategorized

  SM mm

  Här har det hänt lite grejer och jag har inte haft tid eller lust att skriva något 😉

  I fredags gick resan till SM i Bruks & IPO. Skönt med några dagars avkoppling och att följa duktiga ekipage, träna våra hundar, shoppa och träffa folk.

  Hertha och Qubik testar en ny fäll Vi bodde på Vadstena Camping i bussen med förtält och det var rätt skönt även om det var en bit att åka.

  Erik & Nubbe var med i sökhundsgruppen. De gjorde ett riktigt fint sök på lördagsmorgonen och det var med spänning som vi följde uppletandet. Även det gick bra och de tog ledningen efter lördagens delmoment!

  Spänningen på söndagen var stor när de gick ut sist för att köra lydnaden! Det gick superbra 😀 Erik & Nubbe tog guld i söket!! En helt otroligt bra prestation! Inte för att jag inte trodde att de skulle kunna göra det men det är ändå mycket som ska stämma för att man ska vinna ett SM och bara att ta sig dit är en bedrift! Glädjen var stor 🙂Erik & Nubbe tog guldet!

  Roligt var också att Nettan & Rixi var med i skyddet även i år och gjorde bra ifrån sig!

  Sen fanns det förstås fler duktiga ekipage som var roliga att titta på 🙂 Något som var mindre roligt hände på planskyddet där Exit skadade sig vid modprovet 🙁 Det såg riktigt otäckt ut och jag blev mycket illa berörd 🙁 Som tur var så kunde Exit gå ifrån planen sen och jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt! Sen det här med Mara hände reagerar jag ännu mer på sådana här händelser..

  Allt som allt var det en rolig helg som gick alldeles för fort!

  Igår hade jag min första skoldag och jag tycker det är kul att plugga igen på gamla dagar 😉 På kvällen firade vi Erik & Nubbe på klubben!

  Idag tränade vi sök med gänget. Det blev Joy som fick köra. Hon gick riktigt bra i början men jag var slarvig med disciplinen igen! Vi körde både tomt och träffar där hon var lite för nära dock inte på figgarna. Mot slutet var hon riktigt trött och hon fick stopp tre gånger! Det blev dock ett bra avslut med en figge på sidan där hon hade gått mycket tomt innan och inte förväntade sig en träff.

  Enya körde ett uppletande i en korridor och det gick bra 🙂

   

   

  Kommentarer inaktiverade för SM mm
 • Uncategorized

  Bra träningsdag

  Idag fick mor och dotter jobba lite extra 🙂

  I morse körde vi spår med Erik. Jag lade ett spår på ca 500 m till Mara och han två till Joy och Enya…bra arbetsfördelning 😉

  Mara började. Det var skoj att gå efter – länge sen jag såg henne spåra! Hon var jätteduktig!

  Joy och Enya fick lite småkluriga spår med rätt små föremål. Joy var het och plöjde sig fram i skogen. Lite småmissar blev det som hon redde ut bra så jag var nöjd med henne 🙂

  Enya hade större problem den här gången – inte likt henne! Hon fick flera tappter och ringade en hel del men hon redde ut spåret och var duktig på föremålen 🙂

  På kvällen åkte hundarna och jag till Njudungs för lite träning med Karin och Esta.

  Vi började med upplet i en ny korridor med fyra föremål. Joy gick helt ok. Hon hade problem att hitta ett föremål så efter några omskick kastade jag ut en grej till när hon inte såg det och den tog hon.

  Esta gick som en kanonkula!

  Efter det körde vi lydnad. Tjejerna skötte sig bra!

  Kommentarer inaktiverade för Bra träningsdag
 • Uncategorized

  Qubik

  Efter en rätt intensiv jobbperiod har det lugnat ner sig lite nu.

  qubik138Igår körde Qubiken ett spår på fotbollsplanen igen och var jätteglad. Det är samma gamla Qubik och just nu är han dessutom oförskämt pigg i kroppen! Det gläder mig verkligen samtidigt som jag hela tiden är livrädd att det ska hända något, inte minst med andra benet. Kommer jag nånsin våga släppa honom igen när det är dags?

  Idag var han på water walk för sista gången. Nu blir det bara att träna hemma. Han rör sig jättebra och har inga bekymmer alls med sitt ben utan behöver bygga muskler.

  Nu dröjer det inte så länge tills han ska till Ulf igen för att röntgas och kollas upp.

  I morgon ska vi träna sök. Ska bli kul!

  Kommentarer inaktiverade för Qubik
 • Uncategorized

  Torsdag

  vikterqQubiken går jättefint men är fortfarande ganska omusklad – men visst, han är ju i alla fall 11 år. Nu har han fått viktmanschetter som också ska hjälpa honom. De första dagarna ska det inte vara några vikter i – sen blir det tre femkronorsmynt på varje sida. Grejen är inte att det ska vara hur tungt som helst..

  Q bryr sig inte ett dugg om att han har de på sig och jag undrar hur mycket de påverkar honom..det ska bli intressant att se vad resultatet kommer att bli.

  Jag ska använda de till Joy med.

  Idag har vi inte gjort någonting annat än att gå. Rätt skönt faktiskt!

  Aug2013jeDet ska också bli skönt när Enya och Joy har löpt färdig…full rulle just nu!

  Kommentarer inaktiverade för Torsdag