• Uncategorized

  Den som väntar på något gott..

  Hertha blir bättre för varje dag! Själv tycker hon att det bara är att köra på och man får se upp att hon inte gör något dumt 😉 Det är jag väldigt glad över även om orosmolnen finns kvar.

  Den här helgen är första helgen på länge att jag är ledig och föga förvånande blev det ju en del hundträning istället för annat jag hade tänkt att fixa här hemma!

  Igår var Uffe och jag i Eksjö med alla hundar och tränade lite på klubben. Medan Joy intog en lite mer slapp attityd och åt harskit när jag lämnade henne för inkallning så glänste nya stjärnan Enya även igår.

  Idag tog jag en tur till min gamla klubb, så även Erik och Annsofie. Förutom lydnad så körde Enya och jag också – hör och häpna – SKYDD 😀 Ja, eller skydd och skydd..

  Det är nämligen så att Enya och jag ska åka ner till Skåne nästa helg och träna med Glenn. Nu har vi ju lagt skyddet på hyllan för ett bra tag sen så idag kände jag att jag måste få nåt hum om var vi ligger och hur det ser ut med kontrollen.

  Dagens övning gick ut på att Erik stod på planen med en skyddsärm vilket fick Enya att tända på alla cylindrar 😛 Men det var inte allt 😉 Enya skulle klara av att gå fot trots detta och när hon skötte sig, fick hon springa till Erik, göra en anskällning och fick dutten. Väldigt svårt när man heter Enya men det gick ändå ganska bra, tycker jag! Hon lyckades gå fint med lite hjälp och hade fina utbackningar hos figgen. Två sådana pass blev det. Ordning och reda är viktigast, jag har inga tvivel på att hon mer än gärna biter 😉

  Om hon bara visste vad som väntar henne 😀 Inte nog med att hon får köra på Glenn! Planen är att Enya och jag ska få prova lite mondioring också helgen därpå och det ska bli riktigt skoj för oss båda 😉 Det är ju en skyddsgren som jag har varit intresserad av länge men samtidigt är jag lite nervös för att tävla utomlands så jag har aldrig ens testat mondioring.

  Christine & Qubikdotter Dina har tagit cert i spår med 597,5 poäng idag igen!! Bra jobbat..envisast vinner 😉 Och Qubikdotter Diva har med sin husse Janne blivit uppflyttad till högre klass spår 🙂 Kul!!

  Kommentarer inaktiverade för Den som väntar på något gott..
 • Uncategorized

  Jämmer och elände

  Det har varit rätt tufft nu i ett par veckor. Efter att Uffe hade brutit foten förstörde jag min rygg och hade bekymmer med det i nån vecka. Hundarna var jättesnälla och nöjde sig med lite upplet, godissök och små övningar. Som tur är så är ryggen bättre nu igen och jag kan köra hundarna som vanligt.

  Sen hände något fruktansvärt! Hertha och jag var ute…jag tänkte att hon kunde få leka lite med sin boll. Jag kastade den en liten bit och Hertha vände bara om sig, skrek, satte sig ner och markerade vid ländryggen. Sen kunde hon inte resa på sig!

  Jag blev helt förstörd, var alldeles ensam och kunde inte bära Hertha med min rygg 🙁 Som tur var fick jag tag på Erik som kom med en gång och hjälpte oss till djursjukhuset. Han är verkligen guld värd!

  Hertha var jättesnäll som vanligt hela vägen och när veterinären kände på henne visade hon ingen smärta. Sen när vi försökte ställa henne upp så gick det ju inte och det verkade vara nåt i ryggen. Så hon röntgades i både rygg och höfter.

  Utlåtandet var inte kul att höra. Nu har hon artros i båda höfterna och dessutom problem med L7S1! Exakt vad som har hänt, om det har lossnat en benbit eller något annat, gick inte att säga med vanlig röntgen, bara att hon hade en svullnad som kunde gå upp eller ner.

  Hertha fick stanna kvar i Jönköping för att få smärtlindring. Skulle hon vara sämre dagen därpå skulle vi troligtvis avliva henne på grund av alla problem 🙁 Vår fina Hertha! Jag skulle göra precis vad som helst för henne men vad är bäst för henne? Det är så otroligt svårt!

  Dagen därpå var hon dock bättre och kunde gå så vi fick hämta hem henne. Nu är bakstället inte som det ska – det finns en chans att hon kan bli bättre igen men det är svårt att säga. Just för att allt är så svårt har vi planer på att åka till Blå Stjärnan med henne, även om en L7S1-op kanske inte är så aktuell med tanke på omständigheterna – men magnetröntgen kan ge lite mer klarhet i vad som har hänt.

  Vi tycker så otroligt mycket om henne! Hon är en så fin själ trots allt det hemska hon måste ha varit med om! Så tragiskt att det här skulle hända 🙁

  Hon verkar inte riktigt vara medveten om sina svåra problem utan vill så gärna bara ösa på, precis som Qubik. En del mallar verkar inte bry sig om vad de än råkar ut för..

  Kommentarer inaktiverade för Jämmer och elände
 • Uncategorized

  Nytt

  Oj, nu var det ett tag sen jag skrev sist! I helgen var det full rulle med jobb och sen bröt stackars Uffe foten. Lite träning har jag allt hunnit med sen jag skrev sist men jag kommer inte ihåg allt i detalj…hmmm.

  Jag måste säga att lilla Enya fortfarande känns med samlad i lydnaden och vem vet – hon kanske har blivit en stor flicka nu 😉 Det funkar i alla fall mycket bättre på lydnaden nu och det är ju skojigt 🙂

  Jag har hört lite om Maras syskon och även de andra verkar vara riktigt bra arbetshundar. Jag vet om tre bröder som är i tjänst hos polisen i Tyskland och jag misstänker att det blir fler tjänstehundar. Sen är åtminstone fem syskon friröntgade i höfter och armbågar. Det känns väldigt bra 🙂 Jag har lite kontakt med en tjej som har en syster till Mara och även hon är otroligt lättlärd och förig och har en del allvarsbitar.

   

  Kommentarer inaktiverade för Nytt
 • Uncategorized

  Belgardag mm

  Dags att uppdatera lite…

  Vi har inte legat på latsidan utan det har tränats både spår, lydnad, upplet och sök med mallarna sen sist 🙂

  Just nu pågår lite mer tävlingsinriktad träning med Enya igen 😛 Några fältspår har det blivit vilka hon klarade galant och även på uppletandet skötte hon sig bra. Lydnaden är inte perfekt men känns hyfsat stabil just nu..vi jobbar vidare 🙂

  Igår hade vi en aktivitetsdag på Åseda-Lenhovda BK med belgarklubben där Enya fick köra sök. En liten retning i början för säkerhets (och de raka skickens) skull, stående figgar, markering, leka framåt hos figgarna och kalla in – så såg träningen ut. Enya hade jättefina utbackanden!! Så visst hjälper det att träna 😉 Jag kör väldigt mycket på mig själv. Jag valde stående figgar för att Enya fortfarande har lättast att backa ut då men det går rätt bra att sitta på huk med 😉

  Aktivitetsdagen var riktigt lyckad med sök, korvgrillning och lydnad. 12 personer, en hel drös med mallar, en terv och en vorsteh var med! Ja, Nubbe var ju också med förresten – alltså en kelpie också.

  Mara var en fröjd att se! Hon gick kanonbra både på sök och lydnad 🙂 Helt fantastisk den fina tjejen <3

  Susanne & Cleo   Susanne & Cleo

  Delar av gänget väntar på korv  Matilda & Lexa med Uffe

  Lexa  Mara

  Mara  Mara

  Erik & Mara   Erik & Mara

  Mara väntar på kommando  Annsofie & Viggo

  Annsofie & Viggo

   

  Kommentarer inaktiverade för Belgardag mm
 • Uncategorized

  Kvällsträning

  qsep13Idag fick Qubiken ett spår på en gräsplan igen. Det blev ett antal vinklar och han fick gå det med en gång. Han var superhet men tog sig runt och hittade föremålen.

  Tikarna körde uppletande i en korridor och alla tre var duktiga.

  Sen tränade Enya lite lydnad också. Hon var så himla duktig 🙂 Min fina tjej!

  Kommentarer inaktiverade för Kvällsträning