• Uncategorized

  Lydnad & skydd

  Då har det nästan gått en vecka igen och jag har försökt att träna lite med Enny nästan varje dag. I förrgår fick vi också hjälp av Erik och försökte köra ungefär samma övningar som vi gjorde förra helgen. Jag måste säga att det gick riktigt bra och Enya lugnade ner sig i bettet i legsleevesen!

  Det där med förarförsvar är lite knivigare – Uffe har också hjälpt mig med det eftersom foten är rätt hyfsad igen men jag måste träna mycket själv för att få in rätt beteende. Jag kan ju inte träna allt på samma gång – att Enya ska följa med figgen och snurra och att hon ska trycka sig mot mig men när jag har kört själv har jag förflyttat mig lite och även vänd mig lite medan Enya skulle ha fokus på grejen och helst trycka sig mot mig. Fokus på grejer är ju aldrig något problem. Det andra är lite värre men jag försöker belöna rätt och hoppas att hon kommer på vad det är jag egentligen vill 😉 Ibland känner jag mig hopplöst dålig som hundtränare men det är ju så roligt och så länge Enya tycker det med så är ingen skada skedd 😛

  EnyaDet blir ju lätt så att jag kör på i samma spår och tränar på samma platser. Den här veckan har jag dock (efter viss påtryckning) kommit på andra platser att träna på. Igår var vi i metropolen Bruzaholm (inget nytt men inte där vi alltid är) och idag gick resan till Nässjö. Jag måste säga att Enya hade riktigt fin fokus trots störningar!

  De andra hundarna mår bra och har fått lite upplet, lek och lydnad 🙂 Visst märks det att Hertha och Qubik inte är 100 men de hänger med än och är glada.

  På lördag ska vi åka ner till Skåne för att träna med Glenn. Det blir ett trevligt gäng som ska träffas och den här gången ska även Karin och Esta vara med! Jag tänker fokusera på att Enya ska vara mindre hektisk och att bygga in lite belastningar. Inget nytt alltså! Det ska bli roligt att höra vad Glenn tycker om E & E!

  Kommentarer inaktiverade för Lydnad & skydd
 • Uncategorized

  MR-träning

  Idag gick resan till Kind BK för att träffa Sanna, Henrik och Mållan för mondioringträning. Jag började med lite fritt följ – trodde faktiskt att Enya klarade rätt mycket störning där men vi behöver ju definitivt träna mycket mer på det! Bara att ge sig ut i folkvimlet 😉 Lite platsliggning körde vi med och sen fick det räcka med lydnad 😉

  Jag ville ju gärna köra lite bett och få råd och tips! Vi körde Enya i legsleeves och med rätt träning så blev hon betydligt lugnare i bettet! Det såg riktigt bra ut men det tog på hennes krafter att sitta i bett så länge som hon gjorde! Det blev vinst för det mesta men en gång kallade jag ut henne vilket funkade jättebra! Så duktig så 🙂

  Andra passet blev det mer sådana bett och det gick jättebra 🙂 Hon är ju intensiv men kunde lugna ner sig!

  Vi körde också lite början till förarförsvar som jag ju har börjat lite med själv men jag har tränat väldigt ensidigt! Att jag inte har tänkt på det själv! Men nu så fick jag med mig lite mer tips så vi kan utveckla träningen mer i det momentet 😉

  Att träna mondioring är ju egentligen inte konstigare än att träna nån annan gren och jag har ju ändå kört en del men jag är ju verkligen handikappad när det gäller att tänka!! Tur att man kan få bra tips och hjälp 🙂 Nu är det bara att ligga i med träningen! Jättekul 🙂 Det blev en mycket lyckad dag!

  Kommentarer inaktiverade för MR-träning
 • Uncategorized

  Rapport

  Vi lever än och alla mallar mår bra just nu 🙂 Det är bara att dagarna rusar förbi och det ska hinnas med både hundar, skola, jobb och pyssel här hemma!

  I lördags träffade vi Karin & Esta för lydnadsträning (och ett spår på agilityplanen med Esta 🙂 ). Enya fick träna lydnad med störning igen – otroligt svårt i vissa lägen! Vi hade bland annat lagt ut unghundsärmar och Karin viftade med någon av dem. Vi tränade också på att hon skulle gå runt mig och följa figgen vilket funkade riktigt bra! Vi har ju inte tränat det så extremt mycket än men Enya verkar förstå!

  Igår gick vi bara promenader och jag tog sista turen med hojen för i år!

  Idag stod uppletande på programmet – Joy och Hertha fick leta upp tre grejer var i en korridor. Qubiken fick hålla sig till upplet av en liten träpinne i kopplet för att jag är livrädd att han ska skada sig (kanske sliter av andra korsbandet..)! Jag kan inte släppa honom vind för våg 🙁 Han är samma gamla Qubik och ger järnet men det är nog inte det bästa för hans kropp! Han tyckte att dagens övning var alldeles för lätt – tog den där lilla träbiten på nolltid gång på gång! Jag får nog hitta på nåt mer avancerat nästa gång..Han är verkligen en fantastisk hund <3 Alltid samma driv och bara går och går!

  Hertha är riktigt tokig och full av energi! Jag vet att särskilt hennes ena höft inte är nån höjdare men det verkar hon inte vara lika medveten om! Hon går ju på medicin hela tiden vilket funkar bra och har gjort henne ännu piggare. Det är inte så mycket kvar efter hennes emboli i ryggen!

  Enya tränade vittring och det var inga problem. Jag gömde en skogspinne bland många andra pinnar. Men sen har vi problem med fjärren och då framförallt ståendet!! Just nu står vi still känns det som! Jag måste ju plocka bort hjälperna någon gång men kommer inte riktigt dit. Det går lättare när hon står högt men samtidigt så måste vi ner till marken också. Nåja, vi nöter på! Rätt vad det är ska det väl funka!

   

  Kommentarer inaktiverade för Rapport