• Uncategorized

  Upp och ner

  Efter en ganska intensiv vecka med jobb så har det lugnat ner sig en aning. Som vanligt har jag haft stor hjälp av Uffe. Annars hade det varit svårt att jobba såhär med alla hundar.

  Jag har ändå hunnit träna en del sen sist och har underhållit de tre ”pensionerna” med spår, upplet och lydnad och har försökt att ligga i med Enny. Vi har provat nya dräkten, som var populär, kört lite belastningar och förarförsvar som Enya har mest problem med i skyddet.

  Mest har Enya och jag kört lydnad och det har gått rätt ok. Idag gick det dock mindre bra igen.

  Det var såhär att vi tränade med några trevliga träningskompisar idag. Vi började med spår där Joy fick gå ett skogsspår och Qubiken fick gå det ”begagnade” spåret. Det gick bra. Sen fick Hertha köra upplet. Hon var inte riktigt på hugget så jag avslutade efter två föremål. Efter det fika på Njudungs och lydnad med Enya.

  Det var den som inte var så lyckad som sagt och jag är mycket missnöjd med mig själv. Jag har inte hittat hem i vår träning än 🙁 Enya var supertaggad och jag plockade henne från bilen till planen med tre andra ekipage som tränade och även fick bollbelöningar. Hon var het och splittrad, jag blev frustrerad, okoncentrerad och uppe i varv och det blev helt enkelt inte bra. Visst, fria följet gick ok, men att hon har så fruktansvärt svårt att ligga still när en annan hund springer efter en boll t ex! Och jag vet att jag måste vara lugn och tydlig och ha rätt timing men sen blir det ändå fel :-/ Så frustrerande :-/

  Allt var inte dåligt är väl bäst att tillägga 😉 Vi körde lite fritt följ, framåtsändande,  fjärr och förarförsvar efteråt och det gick bättre då.

  Jag fick lite goda råd igen och det är jag tacksam för. Jag behöver också höra vissa saker fler gånger 😉 Nu ska min söta lilla Enny och jag ligga i ännu mer 🙂 Tack för en bra dag alla!!!

  Kommentarer inaktiverade för Upp och ner
 • Uncategorized

  God Jul…

  …önskar vi i Larstorp!

  För min del tillbringas en stor del av julen på jobbet men jag har inga problem med det 🙂

  Vi har fått veta att Ace är dräktig 🙂 Så roligt! Bara att hoppas att det blir minst 2 tikar så att Stina kan få sin efterlängtade valp 🙂 Ja, och vem vet, det kanske blir en ny avelstik som jag får äran att få använda 🙂 Spännande är det hur som helst!

  Kommentarer inaktiverade för God Jul…
 • Uncategorized

  Torsdag

  Det var så extremt stor tillströmning till mondioringtävlingen i Tyskland som jag hade siktat in mig på att den redan är full och man endast tar emot reserver. Man får ju verkligen hoppas att sporten utvecklas mer och mer nu även där! Bara för det har jag anmält Enya och mig till en annan MR 1 i Tyskland helgen innan – alltså 19. – 20.7.. Ja, friskt vågat 😉 Vi är inte alls klara för det men har ju ett halvår på oss att bli det! Det är en bra sporre!

  Givetvis har vi tränat idag också – först ett lydnadspass och efter en liten paus ett skyddspass. Ja, de andra fick förstås också hitta på lite aktiviteter men jag har Enya att fokusera på lite mer seriöst och det behövs just nu!

  På lydnaden blev det fritt följ, platsliggning och fjärren och som avslut framåtsändande där Enya fick springa och ta en boll som jag hade lagt ut i förväg. Det går i alla fall framåt.

  I skyddet körde vi förarförsvar och det gick i alla fall bättre än igår då jag körde lite med Uffe. Hon har inte riktigt fattat poängen än men vi nöter på. Lite bett i kilen på benhöjd körde jag också idag.

  Annars håller jag på att leta efter en hane till Mara. Det finns planer på att ta en kull på henne 2015 och tiden går fort! Det är ju inte första gången jag är i planeringsstadiet men det blir inte lättare ju mer man håller på 😉 Det finns en hel del intressanta hanar där ute men den jag söker ska ju passa till Mara också och det är inte det lättaste! Och jag vill ju så gärna att det blir så bra som det bara går. Jag har några namn i bakhuvudet men söker fortfarande och tänker ganska brett. Vi får se vem det blir!

  Samtidigt väntar vi ju med spänning på om Ace i Tyskland är dräktig!

  Nu blir det en ganska intensiv jobbperiod i jul och nyår och även en del plugg.

  Det har varit ett händelserikt år – får se om jag känner för att skriva ihop nån återblick nån dag 😉 Ha det bra så länge!

  Kommentarer inaktiverade för Torsdag
 • Uncategorized

  Apropå ingenting

  IMG_2408379101087Då är första terminen i skolan avklarad, snön har försvunnit igen och renoveringen av huset är i full gång!

  Bitdräkten har kommit och jag vet inte vem som var gladast 🙂

  IMG_2391919865162

  Kommentarer inaktiverade för Apropå ingenting
 • Uncategorized

  Framsteg

  joyennysovJa, det har vi gjort, Enny och jag 🙂 Både på förarförsvar och fjärren dessutom!!

  Jag har börjat belöna ”stå” med boll ibland och helt plötsligt kan Enya ställa sig på röstkommandot. Jag har också jobbat en del med shaping där för att komma ifrån att hon tittar så himla mycket på mina händer.

  Även förarförsvaret funkar bättre och bättre. Hon har börjat fatta grejen lite grann…men det är mycket kvar!

  Lite uppiggande med framsteg – behövs ibland 😉

   

  Kommentarer inaktiverade för Framsteg