• Uncategorized

  Tiden går…

  Oj! Den här veckan har det varit mycket! Jag hade min första vecka på praktiken och jag vet inte vart tiden har tagit vägen! Lite har vi tränat men inte alls så mycket som vi skulle behöva 😉

  Idag var jag ledig och träffade Karin och Catrin med hundar för lite träning! Det var jätteskoj! Catrin lade ett spår till Qubiken och han var så lycklig att han fick spåra igen <3 Duktig var han med! Han är så fantastisk – det är fortfarande samma gamla Qubik i huvudet!

  Uppletande tränade vi också och där fick Joy rycka in. Hon var rätt taggad och skötte sig bra – hade bara problem med ett föremål. Efter det semlefika på stan för att samla ny energi så att man orkade med lydnad också! Där var Enya först ut. Som vanligt pigg som attans med en inte lika snabbtänkt matte 😛 I det stora hela gick det dock bra! Efter att vi var klara med lydnaden var det äntligen Herthas tur att få träna lite – upplet blev det och det gillar hon ju 🙂 Tack för en bra träning idag, Catrin och Karin!

  Nästa fredag är det äntligen dags att åka och titta på valparna ihop med Stina! Det ser jag fram emot! Kanske inte den nätta enkelresan på 130 mil på två dagar men det är det helt klart värt 😀 Bilder kommer garanterat!

  Till slut vill jag göra lite reklam för Eksjö BK:s bruksläger! Rekommenderas!

  Bruksläger i spår och sök

  2 – 3 maj 2014
  Plats: Eksjö BK med omnejd
  Kostnad: 2 000:- inklusive lunch
  Boende: Begränsat antal husvagnsplatser på klubben.

  Instruktörer

  Erik Wiklund, sök: Erik har stor tävlingserfarenhet och deltagit vid svenska mästarskap i både spår och sök med olika raser. Förra året tog han SM-guld och NM-brons i sök med sin kelpie. Han jobbar med utbildningen av preparatsökekipage och har förutom sin kelpie en malinois som han tränar och tävlar med.

  Marcus Rossing, lkl-ekl spår: Marcus har deltagit vid SM i spår två gånger med SM-brons som bästa resultat. Tillsammans med sin schäfer Farcas har han tagit 10 cert i spår och tävlar även ekl sök och hkl skydd! Även Marcus jobbar bl a med preparatsök.

  Krav: Kursen riktar sig till tävlingsekipage!

  Övrigt: Max 7 deltagare med hund i varje grupp!

  Anmälan och info: Anmälan görs till Sandra, skyddsangelns@hotmail.com ,senast den 8 april, Ange dina kontaktuppgifter, din hunds ras och ålder och skriv gärna lite kortfattat vad ni har gjort hittills. Glöm inte att uppge eventuell matallergi.

  Kommentarer inaktiverade för Tiden går…
 • Uncategorized

  Drag-SM

  dragsm
  Erik & Mara tävlade SM i drag (10 km lina) och de kom på en fjärde plats! Mycket bra jobbat 🙂 Vad jag förstår så var det väl lite av en impulsgrej och även om Erik är väldigt bra på att åka skidor så har de nog inte tränat extremt mycket innan SM 😉 Sen är det inte ens ett år sen att Maras ena bakben var helt trasigt, vi åkte i ilfart till Göteborg och det blev en lång och jobbig tid för Erik och Annsofie efteråt. Jag är så otroligt glad att Mara har klarat av den skadan helt utan men och kunde tävla SM i drag idag <3 Jag är övertygad om att vi ska se mycket mer av Erik och Mara i framtiden 🙂

   
  dragsm1

   

  Kommentarer inaktiverade för Drag-SM
 • Uncategorized

  Årsmöte och träning

  Igår hade vi ett mycket trevligt årsmöte med god mat i AfBV:s Smålands LO. Det är bara beklagligt att inte fler hittar till årsmötet även om det var med ett par ”nya” ansikten som man inte har sett i det sammanhanget (jättekul givetvis!). Men så är det väl i största allmänhet! Lokalklubbarna har ju också problem och om man engagerar sig så är det väl i första hand i dem och inte rasklubbarna. Vi hade trevligt i alla fall!

  Innan dess tränade vi med Kerstin och Alexandra – både upplet, lydnad och skydd. Joy och Hertha fick leta lite och gubben fick nöja sig med promenader igår. Enya tränade både lydnad och skydd.

  Jag snappade upp ett sätt att träna fjärren. Enya har ju en tendens att flytta fram och genom att lägga bollen precis framför henne så undviker man det problemet. Jag vet ju att hon har väldigt lätt att låsa sig i bytet men ville ändå testa. Det gick ju som jag hade befarat – hon kunde inga skiften längre med bollen framför nosen men det kan nog funka om hon kommer på vad som gäller 😉 Jag var ju lite tveksam när jag började med bollbelöning i fjärren också och trodde att hon inte kunde göra någonting då men det funkar ju bra.

  mr14Vi körde lite skydd i dräkt och det skulle vi väl egentligen inte göra alltför ofta men så blev det i alla fall igår igen. Hon vände huvudet åt fel håll ett par gånger – med ögonen inåt – och det är ju också något vi borde träna på mycket mer utan dräkt.Förarförsvar med boll blev det också.

  Enya var i klubbstugan en sväng och började nosa på väggarna – sugen på kongsök, tänkte jag, och körde ett litet oplanerat pass. Länge sen vi körde sist! Hon sökte rätt bra men sen var markeringarna helt kass! Det blev lite pannkaka när jag försökte träna lite markeringar strax innan mötet.

  Allt som allt en bra dag som avslutades med jobb 🙂

  Kommentarer inaktiverade för Årsmöte och träning
 • Uncategorized

  Vår träning

  Tiden bara går och det händer saker hela tiden och jag har blivit lite lat med uppdateringarna!

  Med hundarna går det ungefär som vanligt. Enya och jag tränar vidare och har skoj ihop. Vi har dock fortfarande mycket att jobba på! I skyddet är det ju förarförsvaret där vi har mycket kvar och hennes bett är ju som det är men viljan är det i alla fall inget fel på!

  I lydnaden är det fritt följ med olika störningar som gäller och jag försöker vara på olika platser men kör också en del på de vanliga ställena och hemma på gården som är en guldgruva för mondioringentusiasten 😛 Så jag kör runt med skottkärran, säckkärran, bär på olika saker, klättra över hinder, sopar stallgången, skyfflar spån – och allt detta med Enny bredvid som är ganska duktig. Ibland har hon svårt att behärska sig och då kan det vara väldigt lockande att bita i skottkärrans däck eller apportera valfritt föremål men för det mesta är jag med och stoppar henne! Jag måste skärpa mig lite om vi ska kunna tävla ihop och en tydlig uppstyrning av Ennys heta, impulsiva temperament är A och Å!

  Även apporteringsföremål kryllar det av här! Vissa grejer är svåra och kräver lite övning för henne att apportera så det gäller att försöka hitta allt möjligt. När hon väl ha fattat grejen med föremålet så vill hon gärna apportera det i tid och otid (men får inte).

  Valparna i Tyskland växer och frodas och resan rycker närmare. Spännande!

  Här ett par bilder på fina Qubiken och lite Hertha i bakgrunden (när det snöade som mest, nu är det mest isigt):

  Qubik14 Qubik14a

   

  Kommentarer inaktiverade för Vår träning