• Uncategorized

  Erik & Mara ekl sök

  Idag blev Erik Wiklund & Mara vom roten Merlin uppflyttade till ekl sök! Stort grattis!  De gjorde en kanonbra tävling med 9,5 på söket, 10 på upplet och en fin lydnad. De är helt enkelt grymma båda två 😉

   

  Kommentarer inaktiverade för Erik & Mara ekl sök
 • Uncategorized

  Knott

  Midsommarafton bjöd överraskande nog på fint väder och innehöll en trevlig em/kväll hos Catrin och Göran och jobb. Ja, och lite hundträning förstås!

  Den här helgen består av ganska mycket jobb men igår fick jag med mig Uffe till fotbollsplanen där jag tänkte köra igenom både lydnad och skydd med Enya. Det började rätt bra, Enya skötte sig på lydnaden trots vissa störningsmoment (ja, utlagda PET-flaskor kan vara lockande)! Apporteringen gick kanonbra och vi körde också fritt följ, framåtsändande,  fjärr och matvägran där Enya tappert stod emot utmaningen. Sen höll vi på att bli tokiga! Knott till förbannelse! Vi människor kunde inte stå ut längre och flydde fältet. Det får bli ett nytt försök en annan gång.

  Kommentarer inaktiverade för Knott
 • Uncategorized

  Torsdag

  Ja, jag lever fortfarande men har inte haft nån lust att skriva nåt. Det har inte hänt något revolutionerande heller. Jag kanske ska säga tack och lov! Qubikens sår är läkt och besked kommer nästa vecka.

  Enya och jag har tränat en del lydnad. Några gånger med hjälp av träningskompisar men oftast själv. Det känns rätt ok med henne. Vi har börjat om med apporteringen. Apportbockar och hårda grejer är inga problem men när det kommer till tuggvänliga saker är Enya en jävel på att döda och hon låser sig totalt. Jag tänker med förskräckelse på Sannas vattenkanna som blev söndertuggad i ett experiment! Så jag har börjat med att klicka när hon bara nuddade den tuggvänliga grejen och belönat med typ bitkudde och liknande hos mig, alltså satsat på en dunderbelöning som apportföremålet är biljetten till. Det gick att avancera ganska fort och det funkar nu även med avlämningen. Samtidigt har jag inte tolererat dödandet. Jag inbillar mig dock inte att det funkar i alla lägen nu utan en hel del träning återstår.

  Generellt så har Enya blivit mycket duktigare på att lyssna på mig och att fokusera. Det går alldeles utmärkt att ställa lite krav på henne! Jag vågar knappt skriva det men jag kanske börjar få lite ordning på henne 😉

  Ikväll ska Joy och Enya till massören. Joy känns inte alls bra och Enya ska kollas upp inför kommande utmaningar.

  Kommentarer inaktiverade för Torsdag