• Uncategorized

  Resan


  DSC_0001Då är vi alltså hemma igen efter vår Tysklandresa. Det har gått bra med alla hundar trots att vi har fått en del blickar och reaktioner från den vanliga befolkningen för att vi hade så många hundar 😉 Men vem bryr sig?

  Det har krävts en del omorganisering i vår buss varje dag för att kunna sova i den och vädret växlade mellan stekhett och ösregn men även det gick bra trots att vårt förtält höll på att ge upp efter ihållande regn i fjällen och på golvet började det bildas en å.

  Autobahn var sig lik – det var ju bästa sommarsäsong då man passar på att hålla på med vägbygge plus att hela Nederländerna nog har tömts på befolkningen för att dra till Tyskland. Vi började ana en konspiration och jag var glad att jag i alla fall hade ett svenskt pass så att jag skulle klara mig och Uffe är ju svensk från början så det var lugnt med honom också 😉

  DSC_0046Vi råkade faktiskt bara ut för en komplett idiot till hundägare vilket jag tycker är positivt men Uffe blev nog lite chockad då denna kvinna var helt jävla galen. Hon kom med en lösspringande hund som var på väg fram till våra fyra kopplade mallar och han hade inte en tanke på att lyssna på sin matte utan tyckte mest att våra hundar var intressanta. För att rädda den dumdristiga byrackan från våra hundar (och rädda oss från problem) petade jag till den lite lätt för att hålla bort den från våra hundar. Då började kvinnan skrika något fruktansvärt för att jag hade ”slagit” ett djur. Hon både skrek en massa skällsord, hotade med stryk och menade att hon skulle tillkalla polisen eftersom jag ju var en djurmisshandlare. Det blev helt enkelt ett jävla liv och jag bara skrattade åt henne vilket inte gjorde saken bättre 😀 Hennes hund tog det hela med ro.

  Chockerande var nog också tempot i Tyskland för Uffe som inte riktigt har vanan inne än. Vi var och handlade och då gäller det först att få upp varorna på bandet snabbt. Uffe var nog lite för långsam då nästa kund redan började lägga upp sina varor medan han fortfarande plockade upp våra varor. Efter kassan gällde det att vara snabb igen – inget band där inte! Bara att plocka bort grejerna i ilfart och gärna ha med sig kontanter då det fortfarande är brukligt där och man på en del ställen bara tar ”vanligt” kort vilket betyder EC-kort 😀 Vanligt?

  Vi såg en massa under vår resa! Vi började med att besöka min syster och morbror utanför Duesseldorf för att sen fortsätta till Hessen där vi ju skulle ha tävlat om Enny hade varit ok. Jag kollade lite på mondioringtävlingen ena dagen. Det var kul men över 30 grader varmt.

  DSC_0028Sen drog vi vidare till Bayern och tittade på olika platser. Vi åkte ända längst ner till Berchtesgadener Land i alperna. Det var länge sen jag var där sist och det var himla kul att komma dit igen!

  Vi hann med rätt mycket faktiskt – allt från saltgruvan, örnnästet och Rossfeldstrasse till Dachau, vilket var ganska tungt att besöka då det var ett koncentrationsläger. Men det är en sådan plats som alla borde åka till för att bli påminda om vad som faktiskt har hänt!

  Som avslut åkte vi till Andreas och Sibylle som alltid är så snälla och gästvänliga. Helt otroligt! Andreas är den som har tipsat mig om Imax och givetvis fick vi träffa honom och hans matte med. Som vi blev mottagna på Imax mattes klubb! Helt otroligt! Massor med god mat och så fick vi ju se lite hundar också som jag skrev i ett annat inlägg – flera som jag gillade! Jag kände att Imax var helt rätt! Han är ganska imponerande 😉

  Enya1Joy fick träna lite lydnad och Andreas figgade för Enny som inte hade kört nåt på länge. Hon var inte riktigt på hugget men det var kul ändå.

  Allt som allt en intensiv och mycket bra resa!

   

   

   

  Kommentarer inaktiverade för Resan
 • Uncategorized

  Valpsidan

  Jag har gjort om valpsidan lite med lite mer information. Bara att höra av sig vid fler frågor 😉

  Kommentarer inaktiverade för Valpsidan
 • Uncategorized

  Imax

  Då har vi träffat Imax med matte! Jag har ju redan innan hört en del om honom och bestämt mig att använda honom efter att Andi som har känt honom länge har tipsat mig men jag var såklart nyfiken på att träffa hans ägare Melanie och honom personligen!

  Först måste jag säga att jag har träffat otroligt trevliga människor där nere i södra Tyskland tack vare att vi hämtade Busy där och det känns jätteroligt att alltid vara välkommen och att bli så väl bemött!

  Imax är en hane på ca 38 kg. Ganska stor, men han rör sig otroligt snabbt och smidigt, är full av energi och fungerar bra till vardags. Samtidigt finns det mycket stora resurser! Han agerar både snabbt och mycket kraftfullt i skyddet, med ett fullt och mycket fast bett. Han menar det han gör! Det var imponerande att se honom!

  Det är inte svårt att plocka fram allvarsbitar. Han svarar upp direkt och med stort självförtroende. En komplett hund som håller ihop nervmässigt och är ärlig. Även i lydnaden funkar han bra och är förbar utan problem. Jag ser fram emot valparna 🙂

  DSC_0051

  Imax2 Imax3 Imax4 Imax5 Imax6 Imax7 Imax8 Imax9 Imax10 Imax11 Imax12

  Kommentarer inaktiverade för Imax
 • Uncategorized

  Hallå?!?

  20140707_092828
  Hertha

  Det är varmt, jag jobbar rätt mycket, både bra och dåliga nyheter passerar men livet går vidare och snart har jag lite semester!

  Hundarna lever men det är lite problem, mest med gamle mannen som ju hade en tumör och det märks att han inte är någon ungdom längre.

  Joy och Enya (och jag) går på en magnesiumkur som ger resultat, inte minst på Joy som inte är lika spänd i kroppen längre. Får se vad massören säger vid återbesöket.

  Enya hade otur i träningen. Hon lyckades köra en hörntand genom överläppen. Det kan ju inte vara speciellt sannolikt att det händer!?! Det låter värre än vad det är men just nu är det lite oklart om hon ska tävla. Jag hänger dock inte läpp för det utan ser fram emot alla roligheter som väntar. Jag ska bara jobba några dagar till. Det ska bli skönt med lite semester! Sen återkommer jag med en rapport 🙂 Så ett mer uttömmande inlägg är att vänta 😉

  Kommentarer inaktiverade för Hallå?!?