• Uncategorized

  SM

  Här rullar livet på som vanligt och jag har inte riktigt känt för att skriva något eller tyckt att jag hade något vettigt att berätta 😉 Nu kan jag inte ens berätta om vår resa till SM…det blev inget med det i år på grund av olika anledningar. Bland annat så har vi bytt bort bussen (som vi skulle bo i) mot en Caddy Maxi som jag trivs väldigt bra med och det kom också brist på SM-boende och jobb emellan.

  Apropå SM så har jag följt händelseutvecklingen lite via livestream och resultatrapporteringen på nätet. Himla bra det här med livestream när det funkar, tycker jag! I morse hade jag ställt väckarklockan och sen var det bara att sätta på plattan och titta på Erik & Nubbes lydnad! Snygg var den som vanligt! Bästa lydnaden av alla grenar och det slutade med att de tog silver i år! Otroligt bra! Först guld och nu silver…ja, vad ska man säga? Jag tycker det är en bedrift att ta sig till SM och alla kan vara väldigt stolta över att ha kommit så långt! Sen är Erik ganska makalös som gör en bra tävling efter den andra med Nubbe och nu även Mara. Han är verkligen en skicklig hundtränare som är värd varenda poäng!

  Qubikens dotter Diva startade i rapporten med husse och matte! Jättekul, tycker jag!

  Nu laddar vi inför IPO-VM. Dit ska vi åka. Man kan ju inte missa när IPO-VM:et för en gångs skull går i Sverige, eller?

  Själv jobbar jag med att sysselsätta våra fyra mallar så att de är nöjda. Enny och jag har också tränat lite lydnad och jag tycker att hon är ganska duktig när jag sköter mig 🙂 Vi ser fram emot lite mondioringträningar i höst! Vi behöver köra lite mer skydd…har varit dåligt med det på sista tiden!

  Kommentarer inaktiverade för SM
 • Uncategorized

  Mara och hennes kompis

  14201_694782087266935_8793521960684892969_nMåste bara dela med mig av den här bilden på Mara och Arvid som jag fick av Erik! Enligt honom så fungerar hon utmärkt med Arvid! Hon är mycket snäll och tålig med honom trots stora resurser av både det ena och det andra! Hon är speciell den där Maran ♡ En stor personlighet!

  Kommentarer inaktiverade för Mara och hennes kompis
 • Uncategorized

  Rapport

  Då ska jag försöka mig på att skriva lite om det som har hänt sen sist. Jag glömmer säkert hälften men men…

  Det har väl varit si och så med träningen men Enya har kört några pass kongsök vilket hon ju gillar skarpt (och jag med) och hundarna har också kört lite upplet och lite lydnad. I måndags var jag på klubben för första gången på ett tag. Jag skulle på styrelsemöte och träna förstås. Träning först då. Enya var riktigt duktig och det kändes bra när jag gick till bilen. Jag hade Volvon den gången vilket innebär att Joy och Enya fick åka i baksätet. Men vad fick jag upptäcka i bilen då? Jo, Joy hade tagit sig över gallret till framsätet, bitit sönder en påse som låg vid fötterna och ätit nästan 1, 936089_694782150600262_5772389508050990302_n5 kg Frolic! Hon är verkligen hopplös när det kommer till mat! Först tänkte jag att hon kanske kunde spy upp maten men det kom bara slem! Hon vankade runt där med tjock mage och verkade inte må så jättebra så för att det inte skulle bli några tråkigheter fick jag åka till djursjukhuset för att hon skulle få lite kräkmedel. Det hela gick bra, maten spydde hon upp till stor del iaf och hon klarade sig fint. Men så typiskt! När det gäller mat och Joy kan man inte vara tillräckligt försiktig!

  Igår hade vi en riktigt trevlig dag hos Susanne Larsson på SpecialHunden ( http://www.specialhunden.se ). Det var väldigt kul att träffas och att testa på ett annat sätt att träna preparatsök än vad jag har fått lära mig sen tidigare. Så är man sugen på att testa detta så kan jag bara rekommendera Susanne!  1560485_695923997152744_5516296130304481464_n

  Kommentarer inaktiverade för Rapport
 • Uncategorized

  Träning

  Det har varit en rätt intensiv jobbperiod igen men idag tränade jag lite med Karin och Catrin. Mycket trevligt som vanligt! För första gången på evigheter lade jag ett fältspår till Enny och hon spårade riktigt bra! Tänker man IPO- mässigt så var hon lite het men hon gick exakt i kärnan under nästan hela spåret och skötte vinklarna bra! Vid föremålen klickade jag så fort hon visade att hon hade hittat nåt. Jag har nämligen fått för mig att träna passiv markering igen efter att hon har fått apportera ett bra tag. Stackars stackars Enny…som att hon inte hade tillräckligt innan!  Nejdå, då ska det experimenteras igen! Häromdagen när vi körde uppletande så började hon plötsligt liggmarkera en karbinhake hon hade hittat men DÅ var det inte önskvärt. Inte lätt att vara hund hos mig.

  Vi tränade också lydnad med blandade resultat. Ibland önskade jag att jag kunde skippa just lydnaden med henne…Nåja, kul att vara igång lite mer igen efter den odrägliga värmen 🙂 Även de andra hundarna har fått göra lite saker förstås men våra gamlingar har varit i bättre skick 🙁 När det gäller att jobba är det dock fullt ös än ♡

  Kommentarer inaktiverade för Träning