• Uncategorized

  Träningshelg med Jonas Wallén

  I helgen var det bara Enya och jag som åkte iväg med husvagnen till Enköping för att vara med på en träningshelg med Jonas Wallén.

  jonaswJonas är en mycket duktig och pedagogisk instruktör och figurant och Enya skötte sig alldeles utmärkt! Vi tränade en del ”sittakvarochvaratystfastfigurantenviftarmedkäppen” vilket gick riktigt bra. Vi körde en hel del följsamhetsövningar med tanke på förarförsvaret där vi fick till många repetitioner i kudden. Jag vill ju att Enya ska trycka sig mot benet helst hela tiden och det har hon inte riktigt fattat än. Men träningen i helgen var riktigt bra och med tiden så kommer det att ta sig. Vi jobbade också med ”efterarbetet” vid förarförsvaret. Tidigare har jag bara kommenderat ”plats” efter överfallet men för att ge Enya en tydligare position vill jag nu att hon ska gå mellan benen på figgen och lägga sig vilket hon till slut gjorde självmant.

  Kul också att träffa de andra förare och hundar! Det blev en mycket lyckad tillställning!

  Eftersom jag var i trakten så besökte jag Lena och Rune som har Busys bror Basse. Väldigt roligt att träffa dem och se fina killen igen och han var lika glad och social som när jag träffade honom som liten valp. I många avseenden är han lik Busy. Båda två är rätt trygga individer.

  Kommentarer inaktiverade för Träningshelg med Jonas Wallén
 • Uncategorized

  Lite nytt

  Ojojoj…här haglar det inte direkt uppdateringar men det är fullt upp med praktik, mitt påbörjade examensarbete, hemmet, lite jobb, lite allt möjligt och givetvis hundarna!

  Enny och jag tränar på och man kan säga att det går upp och ner men mest upp. Dels har vi fortfarande problem med fjärren som funkar typ varannan gång. Jag tränar mycket på stadga i de olika positionerna och att hon måste koncentrera sig på mig. Vi tränar ofta på skogspromenaden och då leker eller tränar jag med Joy medan Enya måste inta olika positioner och vara kvar i dem trots störning i form av boll med Joy efter osv. Vi kör också på lite olika platser. Just nu blir det mycket träning i stallet där det finns allt möjligt att tillgå så nån gång får hon stå på foderlådan och nästa gång kanske i skottkärran. Det blir också en hel del uppletande i stallet med resten av mallegänget. Väldigt enkelt och populärt!

  Men tillbaka till Enny. Apporteringsföremål finns det också gott om och det funkar rätt ok med grejer som inte är tuggvänliga. Saker som är tuggvänliga funkar bra när man bara kör inkallningar med grejen medan det fortfarande kan bli tilt när det blir jakt OCH en tuggvänlig sak eller en sak som Enny inte riktigt vet hur hon ska gripa. Då står hon nämligen inte och funderar på det utan attackerar grejen och tuggar på…och då är det bäst att stoppa henne så fort som möjligt.

  Egentligen skulle Enny behöva träna många pass på en dag – då skulle hon nog fungera rätt bra men tyvärr har jag inte möjlighet till det nu och vi får vara glada för det lilla.

  Karin & Esta har varit ute och tävlat hkl sök där de fick 9,5 p på söket! De är så duktiga! Det blev ett gk resultat och en andraplats. Grattis 🙂

  Mara har visat indikationer på att löpet kanske kan bli lite tidigare än vi hade tänkt. Vi får se hur det utvecklas.

  qubik14ab
  Qubik
  hertha14
  Hertha
  Kommentarer inaktiverade för Lite nytt