• Uncategorized

  AfBV – aktiviteter

  Tänkte göra lite PR för AfBV i Småland! Som varje år blir det även 2015 ett Belgarläger. Intresset är ganska stort och sökgruppen är redan full! Här kommer lite info om kommande aktiviteter:

  I Kristihimmelsfärdshelgen 2015 (14-17 maj)
  är det åter dags för vårt
  BELGARLÄGER
  på Eksjö Brukshundklubb
  Vi kommer att erbjuda spår, sök och lydnad
  Instruktörer blir
  Per Dahlgren i spår
  Bosse Gustavsson i sök
  Martha Landin i lydnad

  Kostnad för hela helgen är 1.800:-. Då ingår frukost, lunch, middag och fika i skogen/appellplanen. Boende får ni ordna själva, finns möjlighet att ställa upp husvagn på klubben och några platser finns i klubbstugan.

  För mer information eller anmälan, ring eller maila Sandra Hardt, tel. 070-296 29 40, email: skyddsangelns@hotmail.com eller Susanne Källman Petersson, 0491-819 76, email: vicky.sanna@telia.com

  ***

  Inbjudan till
  ÅRSSTÄMMA
  SO Småland
  Lördag 7 februari 2015 kl. 14.00
  på Eksjö Brukshundklubb
  Vägbeskrivning finns på Eksjö BK:s hemsida

  ***

  Välkommen till
  BELGARTRÄFF
  med hundträning
  Lördag 28 februari kl. 10.00-15.00
  i Guldhunden Arena, Rockneby (utanför Kalmar)
  Agilityhinder finns
  Kostnad: 50:-/ekipage.
  Det finns även lunch att köpa för 70:- (förbeställning)

  Sista anmälningsdag är söndag 15/2 till Sandra Hardt, tel. 070-296 29 40,
  email: skyddsangelns@hotmail.com eller Susanne Källman Petersson, 0491-819 76, email: vicky.sanna@telia.com

  Kommentarer inaktiverade för AfBV – aktiviteter
 • Uncategorized

  Nytt

  Dags för en liten uppdatering! Det har fortfarande inte hänt något nytt med Maras löp. Det är bara att vänta och se vad som händer.

  Det har varit fullt upp här men nu har det lugnat ner sig lite. Praktikperioden är slut och jag är ledig från skolan. Det känns rätt bra! Nu väntar en del jobbpass framöver men jag tycker det är kul att återvända till mitt liv innan praktiken även om jag hade en rolig och lärorik tid.

  Jag måste erkänna att jag inte tränar lika mycket hund längre (alltså på ett seriöst sätt) som jag gjorde innan men det har ju sina skäl. Jag har inte heller haft den rätta motivationen att skriva så ,mycket om min träning. Men visst hittar vi på saker, fyra mallar vill ju ändå bli sysselsatta och vi har kört både upplet, lite spår och en hel del lydnad.

  Nåt litet skyddspass blev det faktiskt häromdagen. Om man nu kan kalla det skyddspass då det ,mest handlade om kontroll och att belöna Enyas tryckande mot mig i transporten (något jag vill ha i mondioringen). Det gick rätt bra men borde mängdtränas.

  Vi har kört ganska mycket lydnad under våra skogspromenader och det tycker jag är väldigt kul! Det finns mycket man kan använda sig av i naturen och hundarna får agera störning åt varandra. Att träna ”mellan” över stock och sten framåt och bakåt är rätt bra, tycker jag. Och fjärrdirigeringen har vi kört mycket i skogen och lagt stor vikt vid stadga. Joy har agerat mycket störning åt Enya. Enya har så mycket potential om jag bara lyckas utnyttja den på rätt sätt. Men är det inte så med varje hund?

  Kommentarer inaktiverade för Nytt
 • Uncategorized

  Maranytt

  Efter att ha löpt en dag har Mara gjort ett uppehåll i löpet så vi får se vad som händer framöver. Vi väntar med spänning!

  Kommentarer inaktiverade för Maranytt
 • Uncategorized

  Mara löper

  Mara har börjat löpa! Snart ska jag åka ner till Tyskland för att para henne med Imax vom schwarzen Merlin!

  Kommentarer inaktiverade för Mara löper