• Uncategorized

  Sök

  Igår hade vi en söktävling på klubben där jag hjälpte till som tävlingsledare. De tävlande tycktes vara nöjda och det känns bra.

  Idag använde vi tävlingsrutan och körde lite sök. Enya varvade tomslag och träffar/hitta. Det gick rätt ok. Det blev en del bakslag på ena sidan och flera gånger sökte hon sig tillbaka till gamla legor – inte så bra! Dessutom var hon ute väldigt länge vid ett tillfälle…hmmm. Hon skadade sig inte och det är huvudsaken…jag har blivit livrädd för skador. Vet inte om det är åldern eller erfarenheten.

  Esta gick som en dröm som vanligt! Karin och hon är otroligt duktiga på söket!

  Busy körde markeringar och byxbenssök. Hon utvecklas hela tiden! Här lite bilder på Busy:

  DSC_0173 DSC_0180 DSC_0182

  Kommentarer inaktiverade för Sök
 • Uncategorized

  Belgarläger

  Då är även årets belgarläger avklarat och det var en trevlig tillställning! Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara med så mycket i år heller och Uffe, Susanne och Gunnar drog det tyngsta lasset under helgen. Vi har fått mycket positiv respons och det känns som om vi har lyckats väl i år med! Vi får se vad som händer nästa år men vi har redan fått flera anmälningar så instruktörerna har gjort ett bra jobb!

  Enya och jag kunde i alla fall vara med i lydnadsgruppen med Martha Landin en dag. Det var kul och behövligt för Enya och mig! Vi hade en jättetrevlig dag. Det vi jobbade med var fjärren, apportering och vittringsapportering. Det är ju moment som förekommer i både lydnadslydnad och mondioring på lite olika sätt. Vi har fått lite tips som jag ska använda mig av i vår träning. Det är alltid kul att gå kurs och alltid tar man med sig något.

  joy15Nu har jag lite mer fritid igen och ska lägga mer krut på hundträningen! Här en bild på en varm Joy efter dagens spår.

  Kommentarer inaktiverade för Belgarläger
 • Uncategorized

  Helgen

  Då är denna lediga helg nästan slut! Alla hundarna har fått en del rolig träning i form av spår och uppletande och Enya och jag har jobbat på med vår mondioträning.

  I fredags tränade vi med mondioringgänget. Enny hade svårt att hålla sig i skinnet vid förarförsvaret. Där behöver vi ändra strategi lite för att hon lättare ska förstå vad som är ok och vad som inte är det. Att få bita figgen är ju bland det bästa som finns för lilla E! Däremot har vi gjort framsteg med ”mellan” och hon börjar få en djupare förståelse för vad som förväntas av henne efter släppandet nuförtiden – skönt då hon hade glömt av det beteendet lite under ett förvirrat pass gången innan med Uffe. Då var hon inte riktigt i fas! Inte jättedålig men virrig!

  Idag träffade vi Karin och Esta för lite lydnad. Enya gick rätt ok trots mycket störning! Nya apporteringsföremålet bestående av tre ihopsatta små plasthinkar bjöd på en utmaning och det tar nog några träningspass innan vi klarar av att köra hela momenten med det. Idag handlade det om att hålla och kanske gå några steg. Svårt med sådana ihopsatta platsgrejer för henne! Skulle jag kasta iväg föremålet så skulle hon nog satsa på att försöka ta en hink i mitten och sen döda hela apporteringsföremålet. Fjärren som funkar lite olika bra olika gånger gick rätt ok idag! Den hade vi problem med igår 😀

  Joy och Qubik har fått spåra. Qubik hade samma glöd som han alltid har haft fast han är något stapplig. Joy körde två dagar i rad med spår. Idag gick husse ett riktigt knixigt spår med henne så hon sov gott i eftermiddags. Hertha har mest letat efter grejer, både tillåtna och otillåtna. Allt som allt en jättebra helg!

  Kommentarer inaktiverade för Helgen
 • Uncategorized

  Belgarlägret – platser kvar!

  OBS! På grund av återbud finns det två platser i lydnadsgruppen!

  I Kristihimmelsfärdshelgen 2015 (14-17 maj)
  är det åter dags för vårt
  BELGARLÄGER
  på Eksjö Brukshundklubb
  Vi kommer att erbjuda spår, sök och lydnad
  Instruktörer blir
  Per Dahlgren i spår FULLT
  Bosse Gustavsson i sök FULLT
  Martha Landin i lydnad 2 platser!
  Kostnad för hela helgen är 1.800:-. Då ingår frukost, lunch, middag och fika i skogen/appellplanen. Boende får ni ordna själva, finns möjlighet att ställa upp husvagn på klubben och några platser finns i klubbstugan.
  För mer information eller anmälan, ring eller maila Sandra Hardt, tel. 070-296 29 40, email: skyddsangelns@hotmail.com eller Susanne Källman Petersson, 0491-819 76, email: vicky.sanna@telia.com

  Kommentarer inaktiverade för Belgarlägret – platser kvar!
 • Uncategorized

  Mondioring

  Den här veckan har vi tränat en hel del mondioring och det känns jättebra att vara igång igen. Mest körde Uffe och jag med Enya men i tisdags var vi på Kind BK och tränade med gänget där vilket var kul och givande som vanligt. Enya har varit riktigt duktig med tanke på den bristande träningen. Hon är en hund som behöver tränas kontinuerligt och redan efter några pass märktes en tydlig förbättring.

  Jag tänker mycket ettans moment eftersom det är vårt stora mål i livet just nu. Det vi har lagt vikt på i veckan är förarförsvaret och efterarbetet efter överfallet där jag nu har bestämt mig för att hon ska gå in mellan benen på figgen. Det funkade riktigt bra!

  Vår akilleshäl är ju fortfarande lydnaden men vi kämpar på!

  Enya är en ganska egen individ som måste ha en tydlig uppstyrning från min sidan för att samarbetet ska funka överhuvudtaget. Sen spinner det lätt iväg enligt mottot ”handla först och tänka sen”. Jag tycker att jag har lyckats lite bättre på senare tid. Kan jag bara styra henne i de rätta banorna är hon hur bra som helst…men det var just det 😀

  Vi har hur som helst haft väldigt roligt den här veckan! Nu är det jobbhelg och inte så mycket träning men nästa vecka väntar nya utmaningar.

  Kommentarer inaktiverade för Mondioring