• Uncategorized

  Mycket nu!

  IMG_20160527_120125Här är det full rulle! Det är ok med våra hundar – det känns bara tråkigt att Hertha blir sämre och det märks även på Joy att hon inte orkar lika mycket längre. Det är det värsta med när man har ”samlat på sig” flera gamla hundar. Enya har fortfarande väldigt mycket energi och älskar riktiga utmaningar i arbetet. Hon funkar som bäst när hon måste anstränga sig lite extra och hon älskar ju specialsöket. Hon är i sin bästa ålder egentligen. Det är bara synd att hon har spondylosen att ta hänsyn till.

  IMG_20160527_121005

   

  Vi har väl inte direkt legat i hårdträning när det gäller specialsöket men lite har vi kört och även lite spår. Enya är verkligen grym på att spåra trots att vi inte tränar det så ofta längre! När det gäller nosework har jag introducerat den tredje doften men inte mycket mer.

  IMG_20160523_012318

  Jag får hela tiden rapporter om Butz och han har det jättebra hos sin fostermatte nere i Tyskland. Han får massor med miljöträning och socialisering och sköter sig galant. Han är en cool kille med ganska gott självförtroende som närmar sig det mesta med öppenhet och nyfikenhet. Social är han ju också så han lyckas charma sin omgivning trots att han hittar på bus emellanåt (naturligtvis, han är ju en valp). Så allt som allt går det mycket bra med honom och jag tror att jag får något att bita i – härligt! Nu är det inte så lång tid kvar tills jag åker ner till honom igen. Men först ska det bli en tur till Frankrike. Jag återkommer med lite bilder och en rapport 🙂

  IMG-20160529-WA0002

   

  Kommentarer inaktiverade för Mycket nu!
 • Uncategorized

  Butz – Einer wie Keiner!

  20160514_144442Här är det snabba ryck och jag är så glad och stolt över att jag har fått köpa en valp i Malimaniac’s E-kull precis som jag har önskat mig från början! Det blev en ”Einer wie Keiner” som man kan översätta med ”en som är som ingen annan” vilket passar denna herre. Till vardag kallas han Butz eller Butzemann. Jag var och hämtade honom i helgen och körde honom till fostermatte i Tyskland eftersom införselreglerna inte tillåter att han kommer hit än på fyra veckor. Uppfödarna är de mest engagerade jag har mött, väldigt trevliga måste jag säga. Butz är naturligtvis helt perfekt! Det jag har sett hittills är en stabil och social valp som glatt och med gott självförtroende går genom livet. Han är förresten ganska stor och kommer nog bli en stor pojk som vuxen med.

  Jag var nere och träffade en del släkt till Butz från samma uppfödning för några månader sen och tyckte att det var väldigt trevliga hundar – pigga, arbetsglada och sociala. I helgen fick jag också tillfälle att träffa Butzemanns morfar Solero des Teutones – en väldigt trevlig bekantskap som fortfarande är pigg med sina 13 år och med ett liv som både tävlings-, tjänste- och avelshund bakom sig.

  Hur som helst kunde jag inte vara gladare och jag ser fram emot att få hämta hem Butzemann. Just nu vet jag att han har ett bra liv hos fostermatte som uppdaterar mig om hans påhitt. Framtidsplanerna för Butz är att tävla mondioring.

  Butz har naturligtvis fått en egen sida. Här nedan en film på honom där han var hos uppfödarna:

  Kommentarer inaktiverade för Butz – Einer wie Keiner!