• Uncategorized

  Röntgenresultat Butz

  Nu har Butz röntgats och till min stora glädje var allt ok 🙂 Ländryggen var ua och resultatet på höfter och armbågar blev HD B och ED 0!

  Kommentarer inaktiverade för Röntgenresultat Butz
 • Uncategorized

  Hänt i april

  20170413_151027
  Enya och Butz vid Donaus strand utanför Kelheim

  Det har hänt en del sen sist och Butz, Enny och jag har nyss kommit hem från en roadtrip i Europa. Förutom besök hos familjen och lite sightseeing blev det mycket hundaktiviteter.

  Vi träffade Butzemanns uppfödare under en helg och det var väldigt trevligt. Butz blev överlycklig att se dem trots att han var 9 – 10 veckor när han åkte ifrån dem. Jag fick även träffa de två andra ”valparna” i Malimaniac’s E-kull. Butzes uppfödare är duktiga IPO-människor och vi tränade lite lydnad och Butz fick bita lite så att de fick känna på honom. Jag fick en del bra tips till vår lydnad! Jag tycker att man alltid kan ha nytta av tänket i olika grenar även om man inte håller på med dem just då. I mondioringen är det ju inte alls samma krav på fotgåendet som i IPO. Ändå tycker jag att det kan vara bra att även ha ett ”snyggt” fotgående i rockärmen. Med lite enkla medel fick vi Butz att gå mycket finare i fria följet. Det är så många detaljer som spelar roll i IPO och det är fascinerande hur man jobbar med detaljer.

  Jag var också med och kollade på en DMC-korning vilket var intressant – första gången jag såg en sådan live! Jag lärde mig en del om hur allt funkar. Åter igen kan jag konstatera att ingen siffra på ett papper nånsin kan slå att träffa en hund personligen och lära känna den eller åtminstone se hur den beter sig.

  20170419_112546
  Enya och Butz på skogspromenad

  Efter denna trevliga helg gick resan vidare till Frankrike där vi var ett litet svenskt gäng som tränade skydd med Sylvain Bourdais. Sylvain är en duktig figurant som dessutom passar perfekt för Butz som behöver bygga upp ännu mer självförtroende.

  Butz har redan utvecklats mycket och jag blev imponerad över hur han gick! För första gången sprang han ut på långa attacker. Jag har aldrig tidigare kört honom utan lina men det var absolut inga problem.

  Även på förarförsvaret blev det en positiv överraskning! Innan Frankrike hade jag kört momentet själv med en dutt på marken alternativt med Uffes hjälp, dock inte i dräkt. Jag väntade med att köra Butz på någon annan figurant eftersom jag ville att han lärde sig principen att trycka sig mot mitt ben och följa dutten (=figgen). Nu körde vi på Sylvain i dräkt och Butz kopplade vad det handlade om! Jättekul!

  20170421_110043(0)
  Enya på promenad i Condé-Sur-Risle

  När det gäller transporten blev jag dock tvungen att tänka om helt! Tur att jag fick hjälp att komma till den insikten! Min plan var ju att Butz skulle gå mellan benen på figuranten vilket funkar bra på mig! Jag tyckte att det var en position som var lätt att förstå. Nu visade det sig att Butz inte riktigt var så bekväm i den positionen plus att han skulle bli tvungen att böja sig en del hos mindre figgar. Det skulle bli lite som att rida en ponny. Butz är ju trots allt en stor pojk! När Sylvain testade alternativ på transporten fick Butz en helt annan attityd och det blev glasklart för mig att jag skulle ändra transportpositionen. Konstigt att jag inte hade tänkt på det innan! Nu blir det nog att han får gå bredvid eller framför. Att ha olika alternativ beroende på situationen är ju inte heller fel men där börjar vi om.

  Vi behöver också få tummen ur och fortsätta jobba med belastningar i angreppen. Det är helt och hållet mitt fel att han fortfarande inte är helt bekväm med alla belastningar. Men han är riktigt duktig när han vet vad han ska göra och då är han snabb och har kraftfulla angrepp.

  20170422_171844
  CSAU!

  Vi lyckades uppnå ett av målen jag hade i år! Vi var tre stycken som åkte iväg och genomförde CSAU, det franska socialitetstestet! Utan min vän Sanna hade jag väl aldrig kommit dit men sen stod vi där en morgon på en liten fransk klubb! Det gick jättebra för oss alla tre och vi åkte ”hem till Normandie” med ett ”excellent” resultat.

  Man kan säga att CSAU påminner lite om ett BH-prov. Man genomför grundläggande lydnadsmoment som fotgående, inkallning och platsliggning och hundens beteende mot främmande människor bedöms. Syftet är att se om hunden funkar bland folk och man har kontroll på hunden. Efter ett godkänt socialitetstest är det nu ”fritt fram” att tävla mondio…men Butz och jag blir troligtvis inte tävlingsklara i år.

  En annan sak: Nu är båda Butzemanns föräldrar testade för SDCA1 (en form av ataxi) och fria vilket innebär att Butz är SDCA1 – fri!

   

  Kommentarer inaktiverade för Hänt i april