• Uncategorized

  Det går bra nu!

  butz17bEller ja…det beror på hur man ser det men det går bra för Butz och mig! Jag har ju lagt om träningen och det känns som om vi har gjort ett stort kliv framåt. Jag har ökat kraven och låter bli att underlätta för honom hela tiden. Nu har jag en hund som är mer på alerten, träningen har blivit roligare för honom och utförandet blir allt säkrare även om vi har en bit kvar. Butz anstränger sig för att vara till lags. Vi är på gång! Träningen har även blivit roligare för mig så just nu är vi inne i en positiv spiral.

  Jag har också blivit bättre på att planera träningen och det händer ofta att jag bygger en plan med olika störningar och tänker ut träningsupplägget innan – som det ska vara egentligen! Jag skriver fortfarande träningsdagbok så att jag kommer ihåg hur det gick och vad vi tränade när. Vi har ju som sagt en bit kvar men målet att komma ut på en Cat. 1 nästa år känns inte orealistiskt.

  Butz har blivit mognare och jag uppskattar honom verkligen som den han är. Han är ännu en ny individ som fungerar på ett annat sätt än mina tidigare hundar och vissa av hans egenskaper är inte riktigt vad jag hade förväntat mig från början (så är det ju alltid) men jag har verkligen upptäckt den stora vinsten med hans personlighet. Vissa egenskaper hos honom som jag såg som svagheter kan jag se som en stor tillgång nu och om jag lyckas förvalta honom väl så finns det inga hinder för att det ska kunna gå bra för oss. En stor ögonöppnare för mig var bland annat lägret med Sebastian Schäfer. Jag planerar en liten resa till södra Tyskland till påsken för att träna med honom i en hel vecka.

  Ja just det! Mara! Erik och Mara har vunnit nordiska mästarskapet i sök! Jag höll på att säga att jag inte hade förväntat mig nåt annat…men de har ju haft lite otur på SM i år så det var härligt! Jag glädjer mig åt deras framgånger. Jag har ju inte längre nåt men Mara att göra men jag kan sakna att träffa henne ibland eftersom Erik och Annsofie bor så långt bort. Mara är en fantastisk individ som hade turen att hamna hos en sjuhelvetes bra hundförare. Och Stina och Busy går det också bra för! Busy tävlar numera ekl skydd och spår! Busy är fantastiskt trevlig! Men jag har släppt båda tikarna nu och lusten att avla har inte kommit tillbaka än i alla fall. Den har helt enkelt försvunnit helt även om jag fortfarande är lika intresserad av allt som händer i mallevärlden. Men det är en annan sak.

  enya17Mina egna tikar här hemma är ju inte de yngsta längre och alla har sina krämpor. Enya har en del problem med sin tass som hon har artros i. Hon har ju även spondylos som påverkar henne. Nu har vi börjat gå hos en duktig fysioperapeut som ger oss en massa tips för hemmaträning så vi har fått lite struktur på det. Samtidigt väntar vi på att få träffa ortopeden igen för ett utlåtande innan vi kan dra igång med lite mer träning. Hertha är ju som hon är men hon har fått en förbättrad livskvalité tack vare Kortison och så får hon en del massage. Så länge det funkar och hon hänger med så är jag glad. Joy är faktiskt helt ok och det är ju skönt i alla fall. Hopplöst med flera gamla och sjuka hundar – man oroar sig rätt mycket!

  Det var väl det hela just nu. Jag går och laddar för två mondiohelger i oktober. Ska bli roligt!

  hertha17

   

  Kommentarer inaktiverade för Det går bra nu!