• Uncategorized

  Hänt i bilder…

   

  Kommentarer inaktiverade för Hänt i bilder…
 • Uncategorized

  Hertha

  22 december 2005 – 31 juli 2018
  Då har Hertha lämnat oss också och det känns otroligt tomt. Hon var en hund som märktes och som hade en del egenheter. Men vi älskade henne precis som hon var. Hon kunde vara otroligt envis och det var nog hennes mentala styrka som gjorde att hon ändå var den hon var, trots allt hon har varit med om. Hon var otroligt lojal, pryltokig, allvarlig och framförallt så ville hon bli klappad hela tiden. Hon kunde vara riktigt närgången mot gäster, ville ha uppmärksamhet och kel. Men så har det inte alltid varit.

  Jag hämtade Hertha när hon var fem år gammal. Jag hittade henne faktiskt via en annons i Tyskland. Jag var egentligen ute efter en avelstik. Så jag flög ner till Tyskland för att titta på Hertha. Hon hade varit utlånat till Slovakien där hon hade haft två kullar och var i ganska dåligt skick. Hade precis haft en kull. Men hon var inte bara fysiskt dålig utan mådde inte heller bra psykiskt. Jag fattade inte då hur illa det var men jag valde henne med hjärtat.

  När jag hämtade Hertha så blev det snabbt ett band mellan oss. Hon litade på mig och jag var hennes trygghet. Andra människor var hon skeptisk emot. Speciellt män tyckte hon inte om och kunde vara riktigt aggressiv. Jag insåg att hon måste ha varit med om en del traumatiska upplevelser. Hon visade symtom på det vi kallar PTSD hos människor. Vissa saker triggade henne och det kunde vara ganska konstiga saker. Med tiden fick Hertha förtroende för människor, hon fick en riktigt fin relation med husse och hon slutade vara så aggressiv.

  En del egenheter blev dock kvar och det fanns saker som stressade henne. Därför anpassade vi livet till henne till viss del men hon var en fantastiskt fin familjemedlem med karaktär och hon var värd alla uppoffringar.

  Tyvärr var Hertha också ganska sjuk. Hon hade en dålig höft som ställde till det. En gång fick hon en blodpropp i ryggmärgen och kunde inte gå längre. Men Hertha var en tuff tik och hon repade sig. Trots krämpor så kämpade hon alltid på. Men det blev dags även för Hertha. Nu finns hon bara i våra hjärtan <3

  Kommentarer inaktiverade för Hertha
 • Uncategorized

  Joy

  4 maj 2007 – 23 februari 2018
  Oväntat och alldeles för tidigt fick vi låta Joy somna in. Det kändes så fel. I min värld skulle Joy finnas kvar hos oss i flera år till. Men så blev det inte.

  Joy var den som höll ordning på hundarna här hemma, hon var så klok och suverän, så enkel och ändå så unik.

  Det var inte riktigt meningen att hon skulle flytta in. Jag minns hur det var när vi var hos hennes uppfödare för att träna med Qubiken och så stod hon där i hundgården. Någon hade köpte henne men lämnat tillbaka henne efter en dag eftersom det blev problem. En så fin och trevlig valp, absolut intressant, men vi skulle ju inte ha nån! Så vi åkte hemåt efter träningen. Efter några kilometer frågade jag Uffe: ”Ska vi hämta henne?” Det ville han och vi vände bilen. Så kom Joy in i huset!

  Joy var riktigt cool redan från början. Efter Qubiken, som var väldigt intensiv, var det en stor kontrast. Joy hängde med överallt och hetsade aldrig upp sig. Ett tag tyckte jag att hon nästan var för lugn! Men det ändrade sig sen. Tyvärr skadade hon ryggen som valp och det blev en långdragen historia innan vi fick rätt hjälp. Men hon blev bra och vi tävlade lite bruks, faktiskt elitklass i både skydd och sök. Korad blev hon också. Tyvärr fick hon problem med ryggen igen och hon blev pensionär.

  Joy fick också en valpkull. Hon var halvfodertik men jag hade ett stort intresse för uppfödning redan då och fick ha kullen hemma de första veckorna. Jag var glad för det…ville ju inte lämna bort Joy nån längre tid och det var jättekul att se valparnas utveckling. Vi skulle inte ha nån valp men hur kunde man låta bli att behålla en av dem? Så Enya fick bo kvar hos sin mamma och de hade en jättefin relation hela livet.

  Joy var helt fantastisk och vi kommer alltid att minnas henne med glädje <3

   

   

  Kommentarer inaktiverade för Joy