• Uncategorized

  Sök och transport

  Jag såg att jag skrev om söksystem i ett gammalt inlägg! Det är något som vi har släppt helt! Alltså jag tänker på mondioringsök! Jag säger inte att det är dåligt att träna på system men just för Butz gjorde det susen att vi bytte strategi. Vad behöver man mer än en massa motivation när man ska hitta en figurant på planen? Ja, en näsa förstås! Men man kommer otroligt långt med rätt motivation vilket vi har jobbat med och resten kom av sig själv så att säga. Jag har också släppt tanken att jag är tvungen att träna sök på inhägnat område. Det var ett problem att bara hitta ett lämpligt område! Men varför var jag så insnöad? Det går ju att träna sök precis var som helst och det är jättekul! Bara fantasin som sätter stopp! Varför inte i skogen, hemma på gården eller nånstans inomhus? Mondioring är verkligen fel sport för enkelspårigt tänkande!

  Även själva transporten har blivit bättre och bättre. Ibland får vi ju figuranthjälp vilket är värt mycket men jag har också fått tummen ur och börjat träna transporterna lite mer själv.

  Överhuvudtaget är det ju så otroligt mycket man kan köra på sig själv! Tänk att det bara behövs goda träningskamrater och lite tankeverksamhet från min sida för att inse att det mesta går att lösa!

  Kommentarer inaktiverade för Sök och transport
 • Uncategorized

  Plötsligt händer det igen!

  Oj. Det känns som om den här sidan håller på att dö! Nästan ett år sen jag skrev sist! Jag har ofta tänkt tanken att bara lägga ner sidan men på nåt sätt kan jag inte riktigt skiljas! Jag gör ett nytt försök att hålla den vid liv istället!

  Naturligtvis har det hänt en massa saker sen sist igen, både privat och på hundfronten. Privat har det varit ganska tufft. Jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom förra året i november och det är en lång väg att gå för att komma tillbaka. Men det är inte bara elände!

  På hundfronten så märks det att Enya börjar bli gammal. Hon är samma galna Enya men kroppen klarar inte så mycket påfrestningar längre. Ett dilemma som gamla mallar lätt hamnar i! Jag hjälper henne att inte ta ut sig för mycket och att jobba med saker som passar henne. Hon har mycket livsglädje kvar!

  Butz har mognat ännu mer sen jag skrev sist. Han har utvecklats riktigt fint! Tack vare min sjukdom har vi inte tränat så mycket i perioder som jag egentligen hade velat men nu är vi igång lite mer igen! Planen var ju att starta i 2:an i år men Corona satte stopp för planerna så här långt.

  Vi får väl se hur det blir med allt! Jag har skruvat ner på mycket som kostar för mycket energi och lägger energin jag har på det som ger mig något. Jag har lite planer och väntar med spänning på vad som händer framöver!

  Kommentarer inaktiverade för Plötsligt händer det igen!