Hardt > Bloggen > Uncategorized > Tränar på…

Tränar på…

  • av

Här tränar vi på – inte bara Butz och jag men det blir mycket om honom här i alla fall. Det har gått framåt med föremålsbevakningen. Han har nu börjat lära sig att flytta bakbenen åt båda hållen. I början hade han ju väldigt svårt för ena hållet men jag har fortsatt med att flytta mig fram och tillbaka runt föremålet och nu går det ganska bra att flytta sig åt båda hållen för att hamna mitt emot mig. Han tycker att det är rätt kul. Själva förflyttningen belönar jag med godis men sen avslutar vi alltid med att han får ta en dutt eller leksak. Jag har också redan bytt föremål. Det första föremålet – en omvänd platsbalja – föll offer för Enyas spontanapportering så det blev en omvänd kattlåda istället. Butz brydde sig inte ett dugg om det nya föremålet utan satte framtassarna på det direkt. Jag brukar alltid göra en grej av det, sätter ner föremålet demonstrativt, och han ställer sig på det direkt. Det funkar jättebra! Jag har börjat gå ifrån en liten bit och ska fortsätta lite med det de kommande passen, plus att han behöver bli ännu bättre på att följa mina rörelser.

Det blir bara roligare och roligare att köra Butz nu när han har blivit mer unghund än valp. Han tycker själv att det är jättekul att gå till planen. Nu har vi kört några pass på vår plan här hemma och idag när han skulle gå och vila i bilen för att jag skulle köra Enya så tyckte han att han inte hade tränat klart och sprang tillbaka till planen. Ehm, ja. i stil med ”jag vill inte gå till bilen – du kan inte ta mig”. Visst, kul att han vill träna mer men det där ”du kan inte ta mig” känns ju sisådär 😀 Som tur är så var han lättlurad och kom springandes så fort jag drog fram en dutt och sen lekte vi en stund innan det var dags att lirka in honom i bilen.

Tidigare hade vi kört lite fritt följ och positioner men det kändes som att det var läge att bara leka andra passet. Det ena örat var lite trött och dagens badäventyr satte nog i lite. Sen var jag inte på topp idag och lite lek är viktig och piggar alltid upp. Han fick jaga skinnet några vändor och jag måste säga att han har blivit snabb. Han har även ett fint fullbett. Några avancerade kampövningar blev det inte. Vi tar det lite försiktigt eftersom han håller på att tappa kindtänderna just nu.

Joy har ju haft lite oflyt nu men nu ser tassen och såret där hon hade en knöl ok ut och vi ska till veterinären i morgon. Hon har även varit på tandläkarbesök och genomgått en rotbehandling förra veckan så det ska bli skönt för henne när skiten är överstökad för den här gången. Jag ska passa på att väga Butz i morgon med…jag gissar på att han redan har 20 kg. Vi får se.

Lite Enyabilder från dagens simning:

 

20160718_113747

20160718_114446

20160718_113750