Hardt > Bloggen > Uncategorized > Mycket nu…

Mycket nu…

  • av

Då är jag redan inne på min sista semestervecka av fyra. Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen! På nåt sätt lyckas jag dessutom alltid köra ihop allt så jag tror att det blir lugnare när jag börjar jobba igen.

Jag har såklart hållit på en hel del med hundarna och så har vi haft besök hela semestern. Första semesterveckan åkte vi till Kindslägret. Jonas Corneliussen var vår instruktör och det var bra då Jonas redan känner oss. Det blev en trevlig vecka med bra träning och en riktigt bra grupp. Lina och Tommy gjorde ett kanonjobb som figgar! Jonas är av den uppfattningen att jag är en riktig curling mum till Butz och han är inte så fel ute. Jag kommer på mig själv när jag försöker underlätta för Butz och det hjälper inte oss. Men det är lätt att falla tillbaka i gamla vanor man har skapat. Ni som känner mig vet ju hur mycket Butz betyder för mig men han är faktiskt lite för mycket ”mammas pojke”. Han tror att jag tar hand om allt och han är inte alltid så tuff och ibland lite bekväm. Det är snart dags att bli vuxen för Butz. Och på nåt sätt måste jag hjälpa honom med det utan att curla.

Jag tycker annars att Butz har skött sig bra på lägret. Vi har bland annat kört en del förarförsvar och där han han lite problem att växla mellan figgarna när vi kör med två figgar. Jag önskar också att han skulle vara lite mer ”på” i det momentet och just nu funderar jag på hur vi kan gå tillväga för att utveckla honom ännu mer.

Här hemma har vi tränat en hel del lydnad men också lite skydd. Sök med transport går framåt. Vi har inte tränat den nya transportpositionen vid sidan så värst mycket men ändå köper Butz den. Mycket bättre än mellan benen naturligtvis! Hur skulle det se ut om figgen skulle rida på honom?

Sen har vi varit en sväng i Kind och tränat (mycket trevligt) och åkt till klubben här hemma. Vi måste variera platser och nån kväll var vi i sjukhusparken och körde. Nyttigt för oss!

I helgen har vi varit på Landskrona BK och den första mondioringtävlingen som anordnades där. Resan dit blev väl inte så lyckad med en massa köer och bilstrul men resten var jättebra! Det blev en riktigt lyckad tillställning! Dels är jag imponerad av Elin och Perra som är sådana eldsjälar och har jobbat stenhårt med detta. Sen var det såklart ett gäng andra som också jobbade på mycket under helgen. Det är roligt att det finns en sådan uppbackning från klubbens sida när det gäller mondioring och jag tror verkligen att tävlingen var uppskattad av publiken och ekipagen höll en hög klass! Det är så roligt att mondioring har blivit en del av SBK och samtidigt kände jag i helgen att SBK verkligen har något att vinna på att ha sporten.

För egen del fick jag uppleva allt på nära håll då jag var hjälpreda på planen. Mycket lärorikt och kul! Uffe var med och han var som vanligt en stor hjälp när det gäller att ta hand om våra hundar. Efter tävlingen fick Butz komma ut på planen lite och herrejävlar vad rädd han blev för vildsvinet i konstmaterial som var med i tävlingen! Sen skulle jag köra nån slags lydnad med honom men det gick mindre bra. Mycket som påverkade men så kan det bli ibland. Vi tyckte att det var en mycket rolig helg och hoppas att få återkomma som hjälpreda/tävlande!

Tikarna här hemma har sina krämpor och det är tufft med flera sjuka och gamla hundar – alltid nån att oroa sig över. Men det är bara att göra det bästa av situationen och vara glad för den tiden man får.

Nu är det full fart här hemma och det återstår en del jobb inför helgen då Sebastian Schäfer kommer hit och ska ha mondioringläger. Det ser jag verkligen fram emot!