Uncategorized

Tävling & nytillskott

Förra helgen gick resan till Enköping för en helg med tävlande i mondioring och trevligt sällskap. Butz och jag startade i 2:an för första gången. Han har gått bra på träning och jag tänkte att vi mycket väl kunde få till ett bra resultat. På lördagen ställde jag dock till det och det ihop med hans orutin gjorde att vi inte fick till ett godkänt resultat. Jag var supernervös, satte nog för stor press på mig själv. Förberedelsen innan vi gick in till planen var bristfällig och vi hade startnummer 1. Nåja, vi har inte riktigt med i matchen kändes det som. Butz nollade vittringsapportering som han har gjort så bra innan, försökte tjuvstarta på skyddet, kunde inte låta bli att bita figgen i förarförsvaret och sökte bara av halva planen i söket vilket gjorde att han missade figgen. Och så blev jag riktigt rädd när han flög över hindret vid frontattacken och ramlade men som tur var skadade han sig inte och gick i bett när han kom på benen.

Tur att jag hade anmält oss även på söndagen. Mitt mål var att ha kul på planen och att köra på precis som vi brukar. Och vi lyckades! Förberedelsen var bättre den gången och vi gick in mer som ett team denna gång kändes det som. Och vi hade kul båda två! Butz gick jättebra och genomförde alla moment med glädje. Det blev lite missar här och där men inga nollade moment. Det var kul att han hittade figgen på söket så att vi kunde köra transporten som han gjorde jättebra! Vilken härlig hund han är! Vi fick ihop 268 poäng och därmed ett godkänt resultat!

Men det var tydligt att vi behöver jobba på vissa saker innan vi startar nästa gång! Framförallt var det jättesvårt att sitta kvar vid sidan innan jag skickade Butz i skyddsmomenten! Planen är att träna in ett annat beteende istället för att bara sitta vid sidan och sen ”glida fram”. För att få springa måste han trycka mot benet i fortsättningen är tanken. Vi behöver också träna på inkallningen från figgen då han var lite tveksam och ville springa tillbaka till figgen vid fronten som var sist på söndagen. Visserligen kan jag förstå att det är roligare hos figgen efter ett x antal inkallningar utan någon som helst belöning men man kan ju inte hitta på sina egna regler! Man kan dessutom definitivt inte köra sin egna grej på tävlingsplanen när man är hund! Dag 1 märktes ju också orutinen i söket. Som tur är har vi alltså att göra! Dessutom finns det en del annat att fixa innan vi kan starta i 3:an ändå.

Skönt att det händer roliga saker igen och att livet går vidare trots sorgen efter Enya och allt jobbigt som har hänt! Dessutom är det så att det ska flytta in en ny malle snart! Det är en liten fransman som väntar och som jag ser fram emot att hämta i oktober. Han heter Razzel du temple des masques noirs.

Kommentarer inaktiverade för Tävling & nytillskott