Resor & Razzel

För några veckor sen var vi en sväng i Tyskland där vi besökte ett seminarium med Tom Andrykowski och Corinne Wolf. Jag hade planerat att genomföra samma seminarium hemma i våras men ställde in det på grund av coronaläget. Kul att få chansen att uppleva det i Tyskland istället! Det blev en trevlig helg! För Butzs del koncentrerade vi oss mycket på föremålsbevakningen där vi har en del att jobba på än.

Sen var det äntligen dags att åka till Frankrike och hämta hem Razzel! Jag hade min kompis Sanna som resesällskap och tolk vilket var tur då jag fortfarande inte har lärt mig franska! Sylvain som har hjälpt mig med Razzel och Virginie som också är uppfödare har gjort ett jättebra jobb med honom och miljötränat honom mycket. Såklart har Razzel också fått bita i Frankrike och det gjorde han riktigt bra!

Razzel accepterade mig väldigt snabbt som sin matte och visade sig vara samarbetsvillig och kontaktsökande mot mig. Samtidigt är han framåt och intensiv. Han verkar lära sig väldigt snabbt. En riktigt rolig hund!

I Frankrike körde vi lite bitarbete och Sylvain visade vad de hade gjort. Det såg mycket bra ut och jag hoppas att jag kan förvalta detta väl!

Nu är vi hemma och Razzel har funnit sig väl tillrätta. Butz var inte så entusiastisk över att ha en lillebror först men har accepterat honom nu. Vi tar det ganska lugnt. Mycket handlar om vardagsrutiner, aktiviteter och vila. Vi leker en del och Razzel är ganska duktig på att komma till mig med leksaker. Han får använda sin näsa och leta upp leksaker i skogen. Vi tränar också hantering och att sitta still är inte hans starka sida kan man lugnt säga. Så där finns det stora utvecklingsmöjligheter! Man skulle ju kunna träna massor med saker med honom eftersom han är så tacksam men jag tar det undan för undan. ”Sitt” gör han hela tiden och för att inte fastna i det för mycket har jag börjat lite med rörelsen till ”plats” vilket han greppade snabbt. Och jag har klickat in honom men lugnt och fint nu! Han ska få landa i våra rutiner först!

Butz har inte någon planerad tävling förrän i mars men jag vill gärna få in 3:ans moment så att vi kan starta i 3:an när vi har fått en godkänd 2:a till. Vi ska ha lite vintervila från mondio sen tänkte jag men än så länge håller vi på att träna lite. Det största projektet är föremålsbevakningen. Ja, det finns alltid saker att jobba på och tur är väl det…