Det går framåt

Razzel utvecklas och håller på att tappa sina sista valptänder! Så skönt! Senast idag högg han Butz, tuggade lite fundersamt och svalde något – det visade sig vara en hörntand som hade lossnat!

Jag har nog aldrig haft en hund med så stor näringsdrift som han! Han är ständigt hungrig och när han väl får mat så försvinner den på några sekunder! Jag trodde att Joy var extremt matfixerad men han slår till och med henne! Han har anpassat sig riktigt bra till vår vardag, ligger i sängen och sover hela natten som det ska vara!

Vi tränar korta pass med fritt följ där han såklart har riktigt bra driv på foderhanden plus att han redan har börjat lära sig att få med bakdelen i svängarna. Inte alla som har så lätt för det! Sen kör vi lite ”stanna kvar” med omvänt lockande och skiften mellan sitt och ligg. Jag är jättenöjd med det lilla vi kör! Det blir kort och intensivt med hög motivation!

Razzel har också utvecklats i att leta upp leksaker och på promenaderna kommer han som ett skott på inkallningen. Vi förknippar visselpipan med mycket lek och skoj!

Förra veckan var Razzel också med när Butz fick behandling hos vår osteopat Camilla! Razzel hade också en tid – jag tänkte att det kunde vara en bra övning plus att han far omkring som en galning och jag är ständigt rädd att han gör sig illa – det har blivit värre med åldern! Riktigt så tänkte jag inte förr! Razzel var lite tveksam mot de nya människorna men bestämde sig för att det var ett bra ställe där man fick god mat och han klarade av undersökning och behandling superbra för att vara valp.

Apropå behandling så ska jag påbörja en utbildning till friskvårdskonsulent hund på UPH i januari! Tanken är att plugga under 1,5 år och även bland annat bli canineopat. Det ska bli kul att utvecklas på det området!

Butz har en liten paus från mondio och tränar mest specialsök just nu. Roligt att kunna fokusera lite mer på det igen!