Struktur

Strukturen i träningen är viktig och det kan vara svårt att ha allt i huvudet. I perioder har jag varit noga med att planera och dokumentera men det går lite i vågor. Jag hade en dagbok på telefonen men tycker att man inte fick någon riktigt bra överblick. Nu kör jag med en almanacka i pappersform och tror att det blir lättare att hålla koll. Det är mycket Razzel behöver lära sig! Bäst att skriva ner allt!

När jag tränar in nya grejer brukar jag köra flera pass om dagen i tre dagar, sen fokuserar jag på annat i tre dagar. Jag upplever att det ger mycket att köra lite mer intensivt på en grej och att hunden får en paus att smälta det under några dagar. Just med Razzel är det också viktigt att jag har en plan innan jag kör och att jag bestämmer antal upprepningar innan. Annars finns det en risk att jag upprepar övningen för ofta och då blir det ingen kvalité. Jag tror att många känner igen sig i det att det kan vara svårt att sluta i tid!

Razzel har börjat med framåtsändande igår. Vi kör på några meters avstånd vid trädgårdsstaketet – lätt att gå dit ofta. Inga konstigheter än så länge! Jag tänker att det inte kan vara så himla svårt att springa rakt mot ett staket! Men det kan det absolut vara har jag fått erfara! Därför är det bra att börja i tid!

Butz har ju uppehåll från mondioring men vi har fuskat lite. Häromdagen körde vi sök i skogen vilket han tyckte var jättekul och idag försökte jag utmana honom med vittringsapportering men han löste det jättebra. Snart måste vi lägga upp en plan för våren på allvar!