Hardt > Bloggen > Uncategorized > Grunder

Grunder

  • av

Så otroligt viktiga! Att inte ha en bra grund är som ett fuskbygge! Just nu läser jag ”Bästa starten”. Inte något nytt än så länge och i det stora hela liknar innehållet mitt sätt att tänka. Men det är ändå en inspirerande bok som är lätt att ta sig igenom. Verkligen något att rekommendera!

Razzel och jag har en del grunder att jobba med men jag har inte bråttom. Han behöver inte komma ut på nån tävling så fort som möjligt. Jag tänker inte sätta press på mig själv när det gäller den biten och definitivt inte på hunden heller. Det är kul att träna! Eftersom jag vill ha ett mål i träningen tycker jag att det är kul att tävla också men det är inte det primära.

Razzel har redan en väldigt positiv inställning till träning…han vill så gärna! Jag måste bromsa mig och jobba lugnare med honom eftersom jag har en förmåga att dra upp mina hundar. Det är inget som behövs med Razzel (heller)! Vi jobbar mycket med fokus, något som han är ganska bra på. Hellre en liten övning med rätt inställning hos hunden än en massa grejer med en hund som inte riktigt är med i matchen! Om det så bara är att vi leker eller kör ett omvänt lockande på en plats där det finns lite störningar! Än så länge är han lyhörd och inte så störningskänslig. Mat är fortfarande det viktigaste i livet, därefter familjen. Lek också såklart! På fredag fyller han 6 månader. Vi får väl se vad som händer i moppehjärnan framöver!

Och så ska jag uppfylla mitt nyårslöfte: Bättre planering på min träning med Butz och Razzel!