Hardt > Bloggen > Uncategorized > 2020

2020

  • av

Jag brukar tycka att det är jobbigt att sammanfatta ett år eftersom jag brukar glömma en massa saker som borde vara med men det här året är lite enklare – det har nämligen inte hänt så mycket som det brukar! Och så har jag överseende med mig själv om jag missar något avgörande.

2020 var ännu ett tungt år på många sätt. Jag jobbade mycket med mig själv och att komma tillbaka från utmattningssyndromet. Jag isolerade mig mer än tidigare och gjorde andra prioriteringar. Även utan pandemi.

Det allra tyngsta detta året var Enyas bortgång. Det var fruktansvärt! Jag hade önskat så att hon skulle finnas kvar, precis som de andra hundarna som vi har tvingats låta somna in! Hon skulle ju vara med och lära en ny valp allt hon kunde! Men så blev det inte och det är en stor sorg fortfarande. Innan hennes bortgång hade hon en del problem med sin hälsa som vi kämpade med och det tog hårt på oss alla.

Butz har varit och är en trogen vän vid min sida. Lite träning har vi hunnit med och även 2 tävlingsdagar i mondioring klass 2. Dag 1 var det mycket som inte stämde men dag 2 fick vi till det! En bra känsla på planen och godkänt resultat – även om Butz tog sig lite friheter. Det hade man nog inte tänkt att den hunden skulle kunna gå ur hand för 3 år sen men han har vuxit enormt till min glädje.

I september var vi på ett mondioringseminarium i Tyskland med Tom Andrykowski och Corinne Wolf. Det var kul! Tom och Corinne skulle ha kommit till Mondiohill i år men corona satte stopp för det. Det blev inga läger alls på hemmaplan men vi fick i alla fall ihop en trevlig träningshelg! Och så har jag åkt på lite roliga träningar i alla fall!

Funderingar på en ny malle har funnits med ett tag och jag har kollat lite varstans. Sen var det slumpen eller olika lyckliga omständigheter som ledde till att jag blev med Razzel! I oktober var vi nere i Frankrike och hämtade hem honom! Dagarna i Frankrike var tyvärr för få men jag var glad att resan gick att genomföra utan problem med tanke på corona.

Något annat som var positivt det här året var att jag har tagit beslutet att göra en förändring i mitt liv igen och börja en ny utbildning! Jag ser fram emot det nya året med spänning! Gott nytt år!