Hardt > Uncategorized > Nytt år nya möjligheter

Nytt år nya möjligheter

  • av

2021 har varit ett år med toppar och dalar – som varje år kan man väl säga! Jag har pluggat och jobbat samtidigt och det har stundtals varit tufft men det har gått vägen och jag har blivit friskvårdskonsulent hund, UPH massageterapeut hund och PT för hund. Det har varit en intressant resa. Jag gillar att lära mig nya saker och hundar ju något som jag verkligen brinner för och har gjort så i många år – men jag tröttnar aldrig. Under våren kommer jag att vidareutbilda mig till canineopat.

Razzel har utvecklats fint under förra året. Det är så roligt att träna olika individer och Razzel är en individ med mycket högt temperament, allt går snabbt och han blir lätt frustrerad, något som har sina utmaningar men som också är väldigt kul. Tyvärr blev det ett hårt slag för oss när vi fick veta att han har en ganska allvarlig form av armbågsledsdysplasi som heter UAP. Just UAP är inte vanligt på mallar men det hjälper inte att gräva ner sig. Jag har konsulterat flera specialister och det har hjälpt mycket, även om det inte går att göra honom frisk. Fokus för mig är Razzels välbefinnande nu och någon mer skyddsträning eller hopp blir det inte med tanke på hur illa det är. Vi jobbar på att hålla Razzel i god form så länge som möjligt. Han är riktigt duktig på specialsök och det är kul att utveckla honom i det!

Butz har också haft lite oflyt förra året. Han blev väldigt trött och flåsig efter träningen och en veterinär sa att hans hjärta slog ett extra slag. Ultraljud på hjärtat några veckor senare visade inga fel som tur var. En förklaring till problemen kan ha varit förgiftning och jag har en misstanke om att fästinghalsbandet kan ha påverkat honom. Enda tävlingen i Sverige under 2021 blev inte av för oss på grund av det men vad spelar det för roll? Huvudsaken är ju att han mår bra. Lite olika träningar och läger hann vi med ändå och vi hade kul! Målet för det här året är att äntligen starta i mondioring klass 2 igen och få åtminstone ett godkänt resultat till. Vi behöver fortfarande jobba med föremålsbevakningen där vi har lite problem så vi får väl se hur det blir med 3:an.

Jag ser fram emot det här året. Det är mycket kul som är på gång!