Hardt > Uncategorized > Senaste och gamla nyheter

Senaste och gamla nyheter

  • av

Då är det dags för en uppdatering efter en halv evighet! Butz och jag har nu äntligen tävlat igen! Vi har haft ett långt uppehåll med skador och andra saker som har kommit emellan. Igår startade vi dock äntligen i mondioring klass 2 igen och vi lyckades uppnå vårt mål att få ett godkänt resultat! Det kändes riktigt bra med honom på planen och han skötte sig mycket bra förutom några små missar och en större miss. Inte helt oväntat blev det problem med söket där han inte hade rätt inställning. Det påverkade säkert också att han fortfarande inte är i toppform. Men han gjorde så gott han kunde och jag är mycket glad och stolt över honom! Nu ska vi jobba för en stark kropp nästa år och pilla med momenten vi behöver jobba med inför en start i trean.

Razzel är lika glad och galen som alltid. Han har blivit en riktig stjärna på specialsöket. I somras testade vi också på hur det är att tävla i specialsök och det var jättekul! Razzel gjorde ett jättebra jobb och vi fick bra feedback med saker vi behöver träna mer på. Det är definitivt något vi vill fortsätta med! Än så länge är det ju inte officiellt men när det blir en officiell sport ska vi ut och tävla mycket mer är planen.

Iza har hunnit bli en stor tjej på hela 29 kg och fyller snart 1 år. Det har inte varit enkelt alla gånger och det finns fortfarande stor utvecklingspotential men vi har hittat varandra och byggt en bra relation. Ibland undrar jag hur jag tänkte när jag sa att jag ville ha en utmaning men det är just det som jag tycker är det roligaste med hundträning – att få träna olika individer och försöka hitta rätt med varje individ. Jag hade kunnat göra ett säkert val men jag ville ha något nytt igen. Iza har blivit mycket mer ödmjuk mot mig sen hon var liten och hon tycker att det är riktigt kul att träna. Hon har svårt att fokusera när det blir väldigt mycket runt omkring men jag tror att jag har hittat en väg att hantera det problemet och har redan sett framgång. Vi får väl se hur länge jag får vara glad! Nä, skämt åsido! Hon är en trevlig hund med stor potential. Inte den här typen av hund som går perfekt vid 12-veckors ålder utan det tar tid. Men har jag lärt mig en sak genom åren så är det att utveckling kan ta tid när det gäller hundar, för vissa hundar lite längre än för andra men det spelar ingen roll för mig. Jag har verkligen fått vad jag ville ha: En tik med karaktär!

Annars har det förstås hänt massor på hundfronten igen sen sist och jag har säkert glömt hälften! Iza och jag har varit på en träningshelg med Stefan van Meensel som har varit riktigt bra och vi har varit på en superbra träningshelg med Jonas Wallén. Vi har haft en mondioringhelg med Dawid Dudek som har varit uppskattat. Det kan bli en repris på det nästa år! VM-laget har varit här och tränat vilket har varit superkul och även bra träning för oss. Det har varit några riktigt trevliga träningar med kompisar. Ja, som sagt, jag har dåligt minne…

Det har varit en ganska tuff vår men jag har avslutat min utbildning till canineopat. Efter det har jag koncentrerat mig mest på mitt ”vanliga” jobb och mina egna hundar. Det har funnits planer på att starta eget och jobba med friskvård och rehab av hundar men det ligger på is i dagsläget. Ska jag göra något så satsar jag alltid till 100% och i dagsläget saknas energi och motivation till det. Är man ute efter en duktig hundfysioterapeut/osteopat rekommenderar jag alltid Camillas Hundrehab & Friskvård i Hästveda i första hand.