Hardt > Uncategorized > Fredag

Fredag

  • av

Då är det fredag och jobbhelgen närmar sig! Iza och jag har varit i skogen idag och tränat lite allt möjligt. Vi jobbar fortfarande med hur man beter sig när man är lös. Iza är väldigt självständig så hon går fortfarande i långlina för säkerhets skull. För det mesta sköter hon sig jättebra och håller sig inom linans längd utan att jag behöver göra något. Vi kör många inkallningar och leker en del. Vi hittar också på nyttiga och roliga aktiviteter på vägen. Dels kör vi balansövningar och fjärrdirigering på alla möjliga underlag. Det där med balans är ju bra att öva på för alla – inte minst när man är en ung hund som inte riktigt har hittat kroppskontrollen än och har en lång rygg! Det är så viktigt att stärka de lednära musklerna också! Vi tränar också balans inne med balansredskap men det är kul att passa på att träna med det som man hittar längs vägen också! Sen har vi också tränat vittringsapportering i skogen. Jag brukar plocka upp någon liten pinne längs vägen och sen kör vi vittringen nånstans där det känns lämpligt. Det är ju tacksamt om man hittar nåt ställe där det redan ligger många pinnar och ris!

Butz är inte bra i sin kropp och har lite problem som vi försöker jobba med. Tyvärr är det ju vissa saker som han redan tidigare har haft bekymmer med. Vi har varit hos Camilla och fått lite behandling – det känns alltid skönt att få ett utlåtande av henne och så har hon många fler redskap än jag. Nu under hösten och vintern ska jag satsa på att försöka få ordning på Butz rent fysiskt. Det syntes ju på förra tävlingen att han inte riktigt håller. Han hade svårt att ta sig upp för planket. Ändå gjorde han sitt bästa och jobbade på riktigt bra! Om det går att få honom i form så att han kan tävla igen vet jag inte än. Hans hälsa är ju viktigare än allt annat!

Razzel är Razzel! Fullt ös hela tiden! Jag hoppas så att Specialsök blir en officiell provform nästa år! Då ska vi tävla! Det är lätt att glömma vilka avvikelser han har på armbågarna och det är ibland svårt att bromsa honom. Han har ju en sån enorm energi! Det är en svår balansgång mellan att vara rädd om honom och försöka göra bra grejer för honom och låta honom vara hund. Tyvärr har jag haft det dilemmat med flera hundar och det är lika svårt varje gång med en arbetande hund!