Hardt > Uncategorized > 2022

2022

  • av

Ett år som har innehållit en hel del stora händelser runt om i världen. I mitt liv har det fått bli ett år där jag har försökt att sålla bort väldigt mycket och fokuserat på det som är viktigt för mig – igen.

Det började rätt intensivt där jag under våren läste färdigt utbildningen till canineopat samtidigt som jag jobbade. Tur att jag hade Uffe som alltid ställde upp och hjälpte mig med mycket som vanligt. För något år sen fanns motivationen att starta eget men luften gick ur. Sen 2019 har jag kämpat med utmattning och jag är riktigt trött på det. Det är frustrerande att inte kunna göra det man vill utan hela tiden måste prioritera bort saker för att överhuvudtaget orka göra något. Frustration är inte speciellt hjälpsam heller!

Efter våren har jag skruvat ner på aktiviteter och fokuserat på det viktigaste för mig och det är mina nära inklusive hundarna. Det är ganska nyttigt ibland att se över vad som egentligen är viktigt. Och vad är viktigt med hunderiet?

Det jag har kommit fram till är att kvalitetstid med mina hundar är viktigast. Jag älskar ju hundträning och tränar fortfarande en hel del såklart men mina ambitioner är att ha kul och att se en egen utveckling. Jag har tävlat mycket med vissa hundar jag har haft och visst har jag haft höga ambitioner och har det delvis fortfarande men inställningen har förändrats. Hundarna har alltid varit viktigare än tävlingsframgångar för mig men det har blivit mer och mer så att jag njuter av vägen och samvaron. Det har dock varit en tävlingsframgång under året som jag har blivit väldigt glad över.

Butz har varit skadad och jag har varit (och är) ganska velig om vi ska fortsätta tävlandet, om han är i tillräckligt bra skick. Han betyder så mycket för mig och jag vill att han ska må bra i många år till. Vi vågade ändå en start i mondioring klass 2 under året efter flera års uppehåll och fick ett andra godkänt resultat och därmed blev han uppflyttad till klass 3. Det har varit ett mål för mig och jag blev väldigt glad. Han gjorde ett mycket bra jobb men tyvärr märktes det också att han inte riktigt var på topp. Jag vill jättegärna starta honom i 3:an men de närmaste månaderna får avgöra hur det blir med den saken.

Just det! Jag har tävlat med Razzel också – en start i specialsök klass 1! Eftersom den sporten fortfarande är inofficiell har jag inte varit så taggat på att starta på en tävling. Vi har väldigt kul när vi tränar utan att behöva tävla. Nyfikenheten tog överhand och vi tävlade som sagt och Razzel var jätteduktig. Det var riktigt kul! Vi fick också med oss saker att förbättra så det var en bra erfarenhet för oss. Jag är riktigt sugen på att tävla med honom när specialsök blir en officiell gren nästa år! Razzel är riktigt duktig! Sen är han ju rätt intensiv så han kan bli lite överentusiastisk – han är som bäst när han har kört några sök. Det ska bli kul att fortsätta utvecklas tillsammans med honom!

Iza har utvecklats mycket under året också! Från att ha varit ”lika mottaglig som en sten” har hon vuxit upp till en samarbetsvillig, smart och snabb hund som lär sig lätt och vill göra en massa saker med mig! Hon är riktigt grym och vi har tränat både mondioring (mest lydnad då), lite spår och lite specialsök. Men allt är inte guld och gröna skogar såklart. Hon är fortfarande väldigt utåtriktad och vill ha kontroll på saker – är det mycket runt omkring är det svårt att fokusera. Det begränsar oss i dagsläget. Hur bra hon än är i en lugn miljö så kan hon i dagsläget inte prestera samma sak när det är stökigt. Vi jobbar på det och jag tror att vi kan utvecklas mycket framöver. Jag ser fram emot den fortsatta resan med henne. Planen är att fortsätta resan mot mondioring om hälsan tillåter och även fortsätta med nosarbetet.

Jag kan väl erkänna att jag inte har varit ute lika mycket som tidigare år. Så gärna jag än vill så kostar det för det mesta för mycket energi, hur roligt det än är. Jag vill tacka er som ändå har berikat mitt liv under året! Det har blivit några riktigt roliga träningar och jag hoppas att vi ses nästa år på träning eller kanske tävling!

Jag ser fram emot all träning nästa år. Sen har vi lite sidoprojekt här hemma med. Just nu är det framförallt vår campervan som jag hoppas bli klar nästa år och ska ge oss ännu mer frihet.

I helgen ska jag tillbringa ett antal timmar på jobbet där jag firar in det nya året. Jag gillar mitt jobb så det är helt okej. Jag vill önska er alla ett gott nytt år 2023!