Hardt > Om mig

Om mig

Jag heter Sandra och bor på en gård 2 mil öster om Eksjö tillsammans med min man och tre malinois. Jag är behandlingspedagog och jobbar inom missbruksvården. 

Hundarna har varit en livsstil för mig under många år. Allt började med en rottweiler, sen följde en korthårig vorsteh som från början skulle bli min jakthund. Vi hade inga större framgångar under jakterna men vi tävlade lydnad och klarade att ta oss ända upp till dåvarande elitklass. Sedan följde ett gäng malinois. Jag tycker att det är roligt att träna hundar och att utvecklas tillsammans med den hundindividen jag har. Min första malle var brukschampion i spår och tävlade även elit skydd och sök. Även malle nr 2 tävlade elit skydd och elit sök men med tiden gick jag över till mondioring. Även specialsök tycker jag är kul. 

Jag innehar ett kennelnamn, ”Skyddsängelns”, och målet var att föda upp malinois. Tyvärr har flera tikar fallit bort från aveln på grund av olika anledningar och just nu ligger projektet uppfödning på is. 

Genom åren har jag varit aktiv i brukshundklubben på olika sätt. Jag har varit tävlingsledare i bruks och lydnad under ett antal år och är utbildad mentalfigurant. Det har också blivit mycket styrelsearbete och vi har anordnat ett och annat läger. 

Att lära sig nya saker är roligt och jag har gått ganska många utbildningar, föreläsningar, läger, seminarier och tränat med duktiga träningskompisar. Man blir aldrig fullärd!